Parlamentet afholdt konference om kulturarv 

 
 

Den 26. juni afholdt Parlamentet konferencen ”Kulturarv i Europa: Forbinde fortid og fremtid” for at sætte fokus på vigtigheden af mangfoldigheden i den europæiske kultur.

Konference  

Omkring 300.000 mennesker arbejder til dagligt i EU’s kultursektor, og sektoren er indirekte ansvarlig for op imod 7,8 millioner job. Parlamentets konference har til formål at sprede kendskabet til den sociale og økonomiske betydning af kultur og arv.

Konferencen fandt sted på baggrund af, at 2018 er Europæisk År for Kulturarv, og det har bidraget til, at tusindvis af aktiviteter forbundet med kulturarv i år finder sted i Europa på lokalt, regionalt, nationalt og europæisk niveau.

“I de seneste 3.000 år med vores fælles historie har vi skabt en fælles identitet, og den skal vi ikke glemme,” sagde Parlamentets formand Antonio Tajani.

Konferencen er arrangeret på initiativ af Tajani i tæt samarbejde med Kulturudvalget, og skal samle politiske ledere, lovgivere og andre gæster til at debattere udfordringerne i sektoren som en del af tre paneler:

  • Kultur og europæiskhed
  • Beskyttelse og promovering af kulturarv
  • Innovation og kulturarvens økonomiske potentiale

Paneldeltagerne vil også inkludere kunstnere (indenfor både musik, design, arkitektur, gastronomi, fotografi osv.), og der vil være livemusik og en udstilling om computerspil.

Du kan tilmelde dig her. Tilmeldingen er åben frem til 20. juni.