Kvindernes Internationale Kampdag 2021: Om de kvinder der bekæmper Covid-19  

 
 

I år markerer Europa-Parlamentet Kvindernes Internationale Kampdag ved at hylde de kvinder, der spiller en vigtig rolle under Covid-19-krisen.

Kvindernes kampdag.  

Kvinder er gået forrest i kampen mod coronaviruspandemien, ikke mindst fordi de udgør et flertal i sundhedssektoren. Mange er også blevet ramt hårdt, fordi de har usikre job, der er blevet ændret eller er forsvundet siden krisens begyndelse. Derudover har den fortsatte nedlukning af samfund ført til mere vold i hjemmene. Parlamentet ønsker, at disse uligheder bliver adresseret.

Parlamentet markerer Kvindernes Internationale Kampdag ved plenarforsamlingen den 8. marts. Der vil være videobeskeder fra USA's vicepræsident Kamala Harris New Zealands statsminister Jacinda Ardern.

Se med direkte d. 8. marts fra kl. 17:00.

Kvinder og kampen imod Covid-19

Til at udbrede kendskabet til de problemstillinger, kvinder står over for under krisen, afholder Parlamentets kvindeudvalg FEMM et interparlamentarisk møde, 'Vi er stærke: Kvinder der står i spidsen for kampen imod Covid-19' den 4. marts.

Parlamentets formand David Sassoli Kommissionens formand Ursula von der Leyen er de første talere til arrangementet, hvor formanden for FEMM, Evelyn Regner, er vært. Blandt deltagerne er også Helena Dalli, EU-kommissær for ligestilling og Grækenlands præsident Ekaterini Sakelaropoulou.

I panelet ‘Kvinder ved frontlinjen og lærdom af krisehåndteringen’ vil kvindelige politiske ledere, sundhedsarbejdere og eksperter i ligestilling udveksle bedste praksisser og deres egne personlige erfaringer med kvinders bemyndigelse i kriser sammen med MEP'er og MP'er.

Se med live den 4. marts fra kl. 9:00.

Den 3. marts vil et seminar, der handler om kvindelige forskere og plejepersoner, samle forskere fra den farmaceutiske industri, ligestillingseksperter, social- og sundhedsarbejdere og MEP'er til debat.

Følg seminaret online den 3. marts fra kl. 09:30.

Følg med på de sociale medier

Den 8. marts vil Evelyn Regner deltage i en Facebook-live og svare på spørgsmål om situationen for ligestillingen i EU, og hvordan den er blevet forringet under pandemien.

Vær med live den 8. marts kl. 11:00.


Evelyn Regner vil også sammen med Anja Rubik deltage i en debat live på Instagram om kvinders seksuelle og reproduktive rettigheder og Parlamentets holdning til Polens de facto forbud mod abort. Anja Rubik er selv en kendt influencer fra Polen.

Du kan følge debatten på Parlamentets Instagram den 8. marts fra kl. 12:00.

Læs mere om Parlamentets kamp for ligestilling.

Følg med på de sociale medier 
  • #IWD2021EP 
  • #IWD2021 
  • #InternationalWomensDay