Jordans kong Abdullah II besøgte Parlamentet 

 
 

Jordans konge understregede vigtigheden af fred i Mellemøsten i en tale til MEP'erne i Strasbourg onsdag.

Jordans konge Abdullah II ibn Al-Hussein taler i Parlamentet i Strasbourg.  

"Det, der sker i Mellemøsten, handler om at blive hørt i verden,” sagde HKH kong Abdullah II ibn Al-Hussein i en tale, der handlede om vigtigheden af stabilitet i Mellemøsten og konsekvenserne af konflikter i regionen. Dette var hans femte besøg i Parlamentet. Han har også tidligere talt til MEP'erne i 2002, 2007, 2012 og 2015.

Kongen nævnte konflikten mellem Israel og Palæstina, den seneste tids spændinger mellem USA og Iran, krisen i Syrien og situationen i Libyen såvel som vigitgheden af at skabe muligheder og håb for unge i regionen.

“Min far, vores afdøde konge Hussein, lærte mig, at det, at skabe fred, altid er sværere, men det bedste mål. Og at gå den svære vej er altid lettere sammen med venner. Venner som jer og Europas befolkning, så vi sammen kan skabe den fremti, vi vil have, og som de og hele verden fortjener," sagde han.

Parlamentets formand David Sassoli svarede den jordanske konge: “Jeg tror, at de begivenheder, vi har været vidne til tidligt i år, understreger vigtigheden af, at vi skal arbejde sammen.”