Del denne side: 

Europa-Parlamentets nye film ”Vælg din fremtid” skal få europæerne til at stemme til EU-valget i maj. Bag filmen står det danske bureau &Co., og dele af den er filmet i Odense.

”Man siger, at vi kommer til verden alene. Men det gør vi ikke. Fra det sekund vi kommer til verden, er vi her sammen.” Sådan lyder det fra 11-årige danske Cathrine i Europa-Parlamentets nye film "Vælg din fremtid”. Filmen bliver lanceret online i dag i hele Europa - en måned før EU-valget den 23.-26. maj.

I filmen møder vi 15 kvinder, der er på deres livs største opgave: nemlig at føde et barn. Filmholdet er mødt op på forskellige fødeafdelinger rundt omkring i Europa, blandt andet på Odense Universitetshospital, hvor de har fået lov til at filme det store øjeblik. Alle fødescenerne i filmen er 100% autentiske.

Dansk bureau står bag

Bag filmen står det danske bureau &Co., som har stået for ideudviklingen og produktionen. Filmen er instrueret af den prisvindende franske instruktør Frédéric Planchon.

Foruden Danmark (Odense) er der blevet filmet på fødegange i Grækenland, Tjekkiet og Ungarn. Fire af fødslerne har fundet sted på Odense Universitetshospital.

Den engelske speak er indtalt af den 11-årige dansker Cathrine. Filmen er tekstet på 37 forskellige sprog, herunder dansk og de andre officielle EU-sprog.

Stem for de kommende generationer

Formålet med filmen er at give europæerne en god grund til at stemme til det kommende EU-valg ved at få dem til at tænke på de kommende generationer, som bliver dem, der skal leve med konsekvenserne af valget.

”Hver især kan vi efterlade et aftryk, men sammen kan vi virkelig gøre en forskel. Vælg det Europa, du vil have mig til at vokse op i,” lyder den afsluttende replik i filmen.

Filmen bliver lanceret torsdag den 25. april i en onlineversion på 3 minutter. Senere vil den blive distribueret i en forkortet version til TV og biograf.

Pressen er meget velkommen til at kontakte &Co., som desuden kan formidle kontakt til nogle af de danske medvirkende i filmen:

Account Director, Trine Aagaard Eisinger, trine@andco.dk, 27 79 80 46

Account Manager, Eva Rabenhøj, eva@andco.dk, 31 55 53 53

Stor tilslutning til fællesskabet

Filmens tema om samhørighed flugter med EU-borgernes holdning til europæisk samarbejde. 80% af EU-borgerne mener, at det, der forbinder os, er vigtigere end det, der adskiller os. Det viser en ny undersøgelse fra Parlamentet fra april 2019 (tabel 1).

Brexitdebatten har øjensynligt overbevist europæerne om fordelene ved at samarbejde. De seneste Eurobarometer-tal (fra februar 2019) viser, at over to tredjedele (68%) af europæerne mener, at EU har været til fordel for deres land (tabel 3), mens 61% konstaterer, at EU er en god ting (tabel 4). I Danmark ligger tallene på henholdsvis 85% og 76%.

Tallene viser, at europæerne primært er interesserede i økonomiens tilstand, beskæftigelse, migration, klimaforandringer og bekæmpelse af terrorisme (tabel 5).

Stort flertal af danskerne vil stemme

Eurobarometer-undersøgelsen viser, at over en tredjedel af EU-borgerne (35%) allerede er sikre på, at de vil stemme til EU-valget. En tredjedel (32%) er endnu ikke overbevist (tabel 6). Hos de unge er det kun 21%, der helt sikkert vil stemme, mens 34% endnu ikke har taget stilling (tabel 7), selv om det konsekvent er de unge, der har den mest positive holdning til EU (74%).

I Danmark siger hele 65%, at de er helt sikre på, at de vil stemme til EU-valget. Det er den højeste andel i hele EU.

Tabel 1  
Tabel 2  
Tabel 3  
Tabel 4  
Tabel 5  
Tabel 6  
Tabel 7