Coronavirus: MEP'erne opfordrer til solidaritet i EU 

Pressemeddelelse 
Plenarmøde 
 
 
  • Ros til sundhedspersonale, der bekæmper coronavirus 
  • Beskyttelsesudstyr som masker og tests bør produceres i EU og være tilgængeligt for alle medlemslande 
  • Flere midler til EU forskning i Coronavirus nødvendig 
MEP'erne ønsker flere midler til forskning i Coronavirus - ©JHDT Productions/Adobe Stock  

Parlamentet drøftede tirsdag COVID-19-udbruddet sammen med Kommissionen og det kroatiske formandskab og understregede nødvendigheden i at bremse spredningen i hele Europa.

Stella Kyriakides, EU-kommissær for sundhed og fødevaresikkerhed, udtalte, at COVID-19 udgør en sundhedskrise, der udvikler sig time for time. Medlemslandene skal fokusere på at begrænse virusset for at bremse spredningen, så sundhedssystemerne bedre kan håndtere situationen, og påvirkningen af økonomien og samfundslivet begrænses mest muligt.

En række af Europa-Parlamentets politiske gruppers ledere gav udtryk for deres medfølelse med de personer, der er ramt af virussen, og beundring for sundhedspersonalet, der arbejder for at tage sig af de smittede.

Mange fremhævede også behovet for EU-solidaritet, for at flere midler til forskning og nødvendige forsyninger, såsom masker og test, bør produceres i EU og være tilgængelige for alle EU medlemslande.

Nogle MEP'ere sagde, at der var behov for en fælles europæisk risikovurdering for at sikre, at de samme foranstaltninger gælder for områder med samme risikoniveau. Nogle har også påpeget, at der er behov for fælles regler for indrejse i Schengenområdet.

Den fulde debat kan ses her.