Erklæring om Ukraine fra Europa-Parlamentets politiske ledelse 

Pressemeddelelse 
 
 

Parlamentets formand og gruppeformændene har i dag vedtaget følgende erklæring om Ruslands militære angreb på Ukraine og indkaldt til en ekstraordinær plenarforsamling på tirsdag.

Europa-Parlamentets Formandskonference var her til formiddag indkaldt til møde af Formand Roberta Metsola for at diskutere vores reaktion på Ruslands invasion af Ukraine.

Der blev udvekslet synspunkter med formanden for Det Europæiske Råd, Charles Michel, og formanden for Europa-Kommissionen, Ursula von der Leyen.

Formandskonferencen fordømte på det kraftigste det russiske angreb på Ukraine. Ukraine er en uafhængig og suveræn nation, og dets territoriale integritet er ikke til diskussion. Invasionen er uberettiget og ulovlig. Det er en trussel mod den europæiske og regionale stabilitet samt mod den regelbaserede verdensorden. Angrebet er rettet mod vores model for demokratiske samfund. Det kan ikke gå ubesvaret hen.

Vi er fortsat fast besluttet på at stå sammen i vores beslutsomhed og vores modsvar på uprovokerede russiske angreb. Europa-Parlamentet støtter en hidtil uset europæisk og international reaktion, herunder nye og alvorlige sanktioner, der skal sikre, at Kreml vil skulle stå til ansvar for sine handlinger.

Formandskonferencen udtrykte fuld solidaritet og støtte til Ukraine og det ukrainske folk.

Det blev besluttet at afholde en ekstraordinær plenarforsamling tirsdag den 1. marts 2022.