Medieakkreditering 

 

Journalister, fotografer og kamerahold, der ikke er akkrediteret via den fælles EU-akkreditering, skal søge om Europa-Parlamentets akkreditering (og tilladelse til at optage, hvis det er relevant) for at kunne arbejde i Europa-Parlamentet.

Der findes grundlæggende to typer af akkreditering til Europa-Parlamentet:

 • Medieakkreditering for en kortere periode
 • Årsakkreditering for medier

Alle journalister, der har adgang til Parlamentets bygninger, kan anvende de faciliteter, der stilles til rådighed for journalister. Læs medieakkrediterings-reglerne (EN, FR, DE), før du ansøger.


Akkreditering for en kortere periode

Korttidsakkreditering anvendes fra én dag op til maksimalt fem hverdage.

Hvis du som journalist skal til Bruxelles, Strasbourg eller Luxembourg til et bestemt møde, event eller en plenarsamling, kan du få korttidsakkreditering. Du kan ansøge om akkrediteringen her. Du registrerer dig ved at oprette en gratis konto. Derefter modtager du et verifikationslink sendt fra noreply@europarl.europa.eu til den e-mail, du har registreret dig med. Når kontoen er valideret, kan du fortsætte din anmodning om akkreditering ved at logge ind på hjemmesiden.

Det skal du bruge for at ansøge om korttidsakkreditering:

 • Kopi af et gyldigt pressekort eller et brev af nyere dato fra din chefredaktør, udgiver eller kontorchef, som klart beviser, at du er på opgave for en bestemt nyhedsorganisation eller publikation, som berettiger anmodningen om akkreditering. Brevet skal være med officielt brevhoved og skal angive journalistens navn, funktion og perioden, hvortil der ansøges om akkreditering til Europa-Parlamentet. Selvudnævnelser bliver ikke godkendt.
 • Et portrætfoto i 3*4-format, jpg og +/- 100 KB.
 • Officielt id, hvor udløbsdato, nummer og type er angivet (pas, id-kort eller kørekort).
 • Formål med besøget.
 • Særligt for freelancejournalister: Du skal fremlægge bevis på journalistisk aktivitet (f.eks. en nyere udgivelse med din byline og et tilsvarende bevis for den betaling, du modtog).

Når en ansøgning bliver godkendt, kan akkrediteringen afhentes i presseakkrediteringskontoret (se placering og åbningstider nedenfor). Du vil blive bedt om at vise gyldigt id.


Årsakkreditering

En årsakkreditering er gyldig i et kalenderår (fra januar til december) og kan fornyes efter anmodning. Nye ansøgninger eller ansøgninger om fornyelse kan indsendes fra november til det efterfølgende år og til udgangen af oktober til indeværende år.

Journalister, der regelmæssigt rapporterer om Europa-Parlamentets arbejde, og som har base i eller tæt på Strasbourg, Bruxelles eller Luxembourg, kan ansøge om årsakkreditering. Akkrediteringen gælder til Europa-Parlamentets tre arbejdssteder (Strasbourg, Bruxelles, Luxembourg).

Ansøgninger om årsakkreditering skal indsendes via hjemmesiden her.

Det skal du bruge for at ansøge om årsakkreditering:

 • Kopi af et gyldigt pressekort.
 • Et brev af nyere dato fra din chefredaktør, udgiver eller kontorchef, som berettiger anmodningen om akkreditering. Brevet skal være med officielt brevhoved og skal angive journalistens navn, funktion og perioden, hvortil der ansøges om akkreditering til Europa-Parlamentet. Selvudnævnelser bliver ikke godkendt.
 • Et portrætfoto i 3*4-format, jpg og +/- 100 KB.
 • Officielt id, hvor udløbsdato, nummer og type er angivet (pas, id-kort eller kørekort).
 • Bevis på, at ansøgeren har bopæl i eller i nærheden af en af de tre officielle sæder for Europa-Parlamentet (Bruxelles, Strasbourg, Luxembourg). Beviset kan være en kopi af et id-kort, et bevis på bopælsadresse eller en lejekontrakt for en bolig.
 • Særligt for freelancejournalister: Du skal fremlægge bevis på journalistisk aktivitet (f.eks. en nyere udgivelse med din byline og et tilsvarende bevis for den betaling, du modtog).

NB! Særlig medieakkreditering: Der kan anmodes om en særlig akkreditering for visse begivenheder såsom valg til Europa-Parlamentet eller aktiviteter, der finder sted i løbet af en weekend eller uden for almindelig åbningstid. Sådan en akkreditering kan være underlagt særlige krav, der vil blive annonceret af Europa-Parlamentet på forhånd.


Tilladelse til at filme for journalister

Journalister, pressefotografer og kameramænd − herunder de, som har den fælles EU-akkreditering − skal have en optagelsestilladelse for at filme og fotografere i Europa-Parlamentet. Optagelsestilladelsen udstedes på medieakkrediteringskontoret. Man kan også anmode om tilladelsen på forhånd ved at sende en e-mail til media.accreditation@ep.europa.eu. Journalister er forpligtede til at underskrive og overholde reglerne for optagelser og fotografering i Parlamentet.


Tilladelse til at filme for andre end medier

Fotografer og kameramænd, som er inviteret af medlemmer af Europa-Parlamentet eller en afdeling i Parlamentet til at deltage i særlige events, kommunikation eller promoveringsopgaver, skal have en optagetilladelse for ”ikke-medier”. Den MEP eller instans i Parlamentet, der inviterer, eller fotografen og kameramanden skal anmode om tilladelsen 24 timer forud for besøget ved at sende en mail til media.accreditation@ep.europa.eu. Ansøgere er forpligtede til at underskrive og overholde reglerne for optagelser for ikke-medier. Tilladelsen giver ikke adgang til Europa-Parlamentets bygninger. Den MEP eller instans i Parlamentet, der inviterer, skal også ansøge om almindelig gæsteadgang for de inviterede. MEPen eller den instans i Parlamentet, der inviterer, er også ansvarlig for at supervisere optagelsen samt sikre, at reglerne for optagelser for ikke-medier overholdes.


Åbningstider for medieakkrediteringskontorerne:

Akkreditering for medier, Akkrediteringscenteret, Altiero Spinelli bygningen, Esplanade Solidarność, 01F035.

 • Mandag - torsdag fra 08.30 til 17.45
 • Fredag fra 8.30 til 13.00

Strasbourg (kun under plenarforsamlinger): Presseindgangen, Louise Weiss-bygningen (LOW). Presseindgangen er første indgang på venstre side i den centrale gård (Bronislaw Geremek Agora).

 • Mandag fra 12.00 - 20.00
 • Tirsdag - onsdag fra 08.00 - 20.00
 • Torsdag fra 08.00 til plenarforsamlingen slutter

Databeskyttelse

Se meddelelsen om beskyttelse af personlige oplysninger (EN, FR, DE).

Relaterede sider: