Presserum 

Filter 

Plenarmøde  
TAX2  
 

Parlamentet vedtog onsdag en række forslag, der skal gøre virksomhedsbeskatning mere retfærdig og klarere. MEPerne ønsker et EU-register over virksomhedernes egentlige ejere, en sortliste over skattely, sanktioner mod usamarbejdsvillige skattejurisdiktioner, indsats mod misbrug af patentboksordninger, et adfærdskodeks for banker og skatterådgivere, regler for good governance i EU-handelsaftaler, et fælles, konsolideret selskabsskattegrundlag samt kildeskat på overskud, der sendes ud af EU.

Plenarmøde  
 

Børsnoterede selskaber i EU skal indføre gennemsigtige ansættelsesprocedurer for at sikre, at mindst 40% af deres bestyrelsesmedlemmer i 2020 er kvinder, siger et udkast til et ny EU-direktiv, som Parlamentet stemte om onsdag. MEP'erne foreslår, at der indføres sanktioner for virksomheder, der ikke sikrer gennemsigtige ansættelsesprocedurer. I 2013 var kun 17,6% af de menige bestyrelsesmedlemmer i EU's største virksomheder kvinder.

Supplerende oplysninger 

Ugens dagsorden:Kommende arrangementer 

januar 2023 - februar 2023 
Vælg en dag  
 1.  
  Pressemøder  
  Brussels, Paul-Henri Spaak, 0A50 
 2.  
  Plenarmøde  
  Bruxelles 
 3. Formand for Europa-Parlamentets dagsorden  

Nyhedsabonnementstjeneste

Vælg, hvad du modtager fra os

       
 

Media accreditation 

Journalister, fotografer audiovisuelle hold skal ansøge om medieakkreditering og/eller særlig tilladelse til at optage for at arbejde i Europa-Parlamentet.

FAQ / OSS 

Hvordan arbejder medlemmerne af Europa-Parlamentet, hvor meget tjener de, og hvilke udgifter har de? Svarene på disse og andre ofte stillede spørgsmål om Parlamentets arbejde og løbende omkostninger får du herunder.

Kontakt os 

Europa-Parlamentets pressetjeneste har et team af pressemedarbejdere, hvis opgave er at bistå journalister og informere dem om, hvad der arbejdes med og træffes beslutning om i udvalg og på plenarmøder.