Τελευταίες ειδήσεις 

Featured 

A usb charger with different smartphone and tablet charging cables connected        

Οι ευρωβουλευτές θέλουν να διευκολύνουν τη ζωή των καταναλωτών και να μειώσουν τα ηλεκτρονικά απόβλητα μέσω της δημιουργίας ενός κοινού φορτιστή για όλες τις φορητές συσκευές.

EP this week        

Αυτή την εβδομάδα, τα μέλη του ΕΚ ψηφίζουν στις επιτροπές σχετικά με το Brexit, τη διπλή συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με το Βιετνάμ και συζητούν ζητήματα ασφάλειας με τον επικεφαλής του ΝΑΤΟ.

Βασικά σημεία της ολομέλειας: Brexit, Πράσινη Συμφωνία, Μέλλον της Ευρώπης        

Στην πρώτη ολομέλεια του 2020, το ΕΚ ζήτησε μια πιο φιλόδοξη προσέγγιση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και έθεσε τους πολίτες στο επίκεντρο των μεταρρυθμίσεων της ΕΕ.

Όμορφο δάσος την άνοιξη        

Έως ένα εκατομμύριο είδη φυτών και ζώων απειλούνται με εξαφάνιση, λόγω των κλιματικών αλλαγών και της ανθρώπινης δραστηριότητας. Τι μέτρα προτείνει το ΕΚ για τη διάσωση της βιοποικιλότητας;

Wind turbine being repaired, assisted by crane and elevator        
Δελτία Τύπου 

Δελτία Τύπου 
Στήριξη στην Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία και κάλεσμα για πιο φιλόδοξη προσέγγιση 

 

To EK στηρίζει την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, τονίζοντας τις προκλήσεις συμπεριλαμβανομένης μίας δίκαιης και συμμετοχικής μετάβασης καθώς και την ανάγκη για φιλόδοξους ενδιάμεσους στόχους.

Φωτοβολταϊκά        

Ανακαλύψτε πώς η Ευρώπη σχεδιάζει να χρηματοδοτήσει έργα για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και την υποστήριξη περιοχών που πλήττονται από τη μετάβαση σε μια πράσινη οικονομία.

Ο βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντάλα ΙΙ απευθύνεται στα μέλη του ΕΚ κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Στρασβούργο, την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου.        

Ο βασιλιάς της Ιορδανίας υπογράμμισε τη σημασία της διαφύλαξης της ειρήνης στη Μέση Ανατολή κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Στρασβούργο, την Τετάρτη.

Κοινοποίηση αυτής σελίδας στο Twitter

Η χρήση πολλών διαφορετικών φορτιστών δεν ταλαιπωρεί μόνο εμάς αλλά και το περιβάλλον 🌍🌳. Το ΕΚ ζητά τη δημιουργία… https://t.co/3nLFmpDi5J

Τελευταία δελτία Τύπου 

Δείτε επίσης: 

Future of Europe -Top Story and Banner ©AP Images/European Union-EP        
Προτεραιότητα 

Προτεραιότητα 
Το μέλλον της Ένωσης  

Θέματα ΕΕ 
 

Από την άμυνα και την οικονομική ανάπτυξη μέχρι την παγκοσμιοποίηση, δείτε τι κάνει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για να βελτιώσει την Ένωση στο μέλλον.

Τεχεράνη, Ιράν - ©Shutterstock.com/Vanchai Tan        

Οι ευρωβουλευτές συζητούν σήμερα, Τρίτη, τις εξελίξεις στο Ιράν, μετά την πρόσφατη αποκλιμάκωση της κατάστασης. Πώς διαμορφώθηκε η τρέχουσα κατάσταση και τι ρόλο μπορεί να παίξει η ΕΕ;

Logo of the Croatian Presidency of the EU Council        

Την 1η Ιανουαρίου 2020, η Φιλανδία παραδίδει τη «σκυτάλη» της εκ περιτροπής προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ στην Κροατία. Οι Κροάτες ευρωβουλευτές μοιράζονται μαζί μας τις προσδοκίες τους.

illustration on Gender Gap        

Κατά μέσο όρο, οι αποδοχές των γυναικών είναι κατά 16% χαμηλότερες από αυτές των ανδρών ανά ώρα εργασίας. Ανακαλύψτε ποιες είναι οι αιτίες πίσω από αυτό το χάσμα πώς υπολογίζεται.

Επικοινωνήστε με το τοπικό σας γραφείο        

Θέματα ΕΕ 
 

Το Κοινοβούλιο δεν βρίσκεται μόνο στο Στρασβούργο, στις Βρυξέλλες και στο Λουξεμβούργο. Διαθέτει Γραφεία Συνδέσμου σε 35 ευρωπαϊκές πόλεις, μεταξύ των οποίων η Αθήνα και η Λευκωσία.

Ολομέλεια Δεκεμβρίου: το βραβείο Ζαχάρωφ, η εκλογή της Ευρωπαίας Διαμεσολαβήτριας και τα δικαιώματα των ΛΟΑΔΜ        

Κατά την ολομέλεια του Δεκεμβρίου, οι ευρωβουλευτές απένειμαν το βραβείο Ζαχάρωφ, εξέλεξαν τη νέα Διαμεσολαβήτρια της ΕΕ και ζήτησαν νέα μέτρα για την προστασία των μελισσών.

Προσεχώς το 2020        

Η ΕΕ ετοιμάζει μια σειρά νέων νομοθετικών προτάσεων με στόχο τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών. Ανακαλύψετε παρακάτω τις δράσεις που πρόκειται να υλοποιηθούν μέσα στο 2020.

Το κουίζ του χειμώνα        

Κοινωνία 
 

Πόσο καλά γνωρίζεις την Ευρώπη; Πόσες πρωτεύουσες μπορείς να αναγνωρίσεις στις φωτογραφίες του κουίζ; Παίξε και μάθε!

Ειδοποίηση ηλεκτρονικού μηνύματος 

Εγγραφή για ενημερώσεις σχετικά με τα αγαπημένα σας θέματα