Τελευταίες ειδήσεις 

Επιλεγμένα 

       
Δελτία Τύπου 

Δελτία Τύπου 

 

Το Κοινοβούλιο ενέκρινε τη θέση του σχετικά με την ενίσχυση της προμήθειας στρατηγικών πρώτων υλών ζωτικής σημασίας για τη μετάβαση της ΕΕ σε ένα βιώσιμο, ψηφιακό και κυρίαρχο μέλλον.

       
Δελτία Τύπου 

Δελτία Τύπου 
Κατάσταση της ΕΕ: Ουκρανία, Πράσινη Συμφωνία, οικονομία, Κίνα, τεχνητή νοημοσύνη 

 

Στην ετήσια συζήτηση για την κατάσταση της ΕΕ, οι ευρωβουλευτές έθεσαν ερωτήματα στην πρόεδρο von der Leyen σχετικά με το έργο της Επιτροπής και τα σχέδιά της έως τις εκλογές του 2024.

       

Το Κοινοβούλιο υιοθέτησε δύο νομοθετικές πράξεις που θα αλλάξουν το ψηφιακό τοπίο της ΕΕ. Μάθετε περισσότερα για την Πράξη για τις Ψηφιακές Αγορές και την Πράξη για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες.

       

Μάθετε πώς η ΕΕ και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αγωνίζονται για την προστασία των δικαιωμάτων των γυναικών και την ενίσχυση της ισότητας των φύλων στην εργασία, την πολιτική και άλλους τομείς.

Τελευταία δελτία Τύπου 

Τελευταία βίντεο 

       
(Διάρκεια βίντεο:)  
       
(Διάρκεια βίντεο:)  

Δείτε επίσης: 

       

Το μέσο αποτροπής μέτρων εξαναγκασμού θα είναι το νέο εργαλείο της ΕΕ για την καταπολέμηση των οικονομικών απειλών και των αθέμιτων εμπορικών περιορισμών από χώρες εκτός ΕΕ.

       

Θέματα ΕΕ 
 

Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι για το Βραβείο Ζαχάρωφ 2023 για την Ελευθερία της Σκέψης - το βραβείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

       

Η ενεργειακή κρίση και οι υψηλές τιμές ηλεκτρικής ενέργειας έχουν πυροδοτήσει την ανάγκη για μεταρρύθμιση της ενεργειακής αγοράς της ΕΕ. Τι κάνει το Κοινοβούλιο για αυτό;

       

Μάθετε για νέους κανόνες ασφάλειας προϊόντων για την ενίσχυση προστασίας των καταναλωτών και την προσαρμογή της σε νέες προκλήσεις, όπως η πράσινη μετάβαση και ο ψηφιακός μετασχηματισμός.

       

Τους τελευταίους μήνες εγκρίθηκε ένα σύνολο μεταρρυθμίσεων που αποσκοπούν στην ενίσχυση της ακεραιότητας, της ανεξαρτησίας και της ευθύνης, προστατεύοντας την ελεύθερη εντολή των βουλευτών.

       

Το Κοινοβούλιο εργάζεται για την ενίσχυση της χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για να συμβάλει στον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής και στην επίτευξη των στόχων μείωσης εκπομπών της ΕΕ.

       

Η παραγωγή ενέργειας είναι η μεγαλύτερη πηγή εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου στην ΕΕ. Διαβάστε πώς η ΕΕ στοχεύει να ενισχύσει τις ΑΠΕ και να απαλλαγεί από τις εκπομπές άνθρακα.

Ειδοποίηση ηλεκτρονικού μηνύματος 

Εγγραφή για ενημερώσεις σχετικά με τα αγαπημένα σας θέματα