Τελευταίες ειδήσεις 

Featured 

Η Ευρωπαϊκή αγριόγατα  ζει στην Ευρώπη και είναι στενή συγγενής της κοινής γάτας © AdobeStock/creativenature.nl        

Η ΕΕ έχει ορισμένα από τα υψηλότερα πρότυπα καλής μεταχείρισης των ζώων στον κόσμο. Μάθετε πώς η ευρωπαϊκή νομοθεσία προστατεύει τα άγρια ζώα, τα κατοικίδια, τα ζώα εκτροφής και εργαστηρίου.

       

Η ΕΕ λαμβάνει πολλά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορoνοϊού και των επιπτώσεών της. Δείτε το χρονοδιάγραμμα για να έχετε σαφή εικόνα ανά θέμα.

       

Ο προϋπολογισμός της ΕΕ βασίζεται στη συνεργασία των κρατών μελών και αποσκοπεί στη βελτίωση της ζωής μας. Τι γνωρίζετε όμως γι’ αυτόν; Κάντε το κουίζ μας και δοκιμάστε τις γνώσεις σας!

       

Η ΕΕ βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του συντονισμού των μέτρων για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορονοϊού. Αυτά είναι 10 πράγματα που κάνει η ΕΕ για να βοηθήσει την Ευρώπη να ορθοποδήσει.

       
Δελτία Τύπου 

Δελτία Τύπου 
Η συμφωνία για τον προϋπολογισμό θα πρέπει να βελτιωθεί πριν την εγκρίνει το ΕΚ 

 

Το ταμείο ανάκαμψης αποτελεί «ιστορική κίνηση», αλλά οι μακροπρόθεσμες προτεραιότητες της ΕΕ όπως η Πράσινη Συμφωνία και το πρόγραμμα «Digital Agenda for Europe» κινδυνεύουν.

       
Δελτία Τύπου 

Δελτία Τύπου 
Οι ευρωβουλευτές συζητούν για την ανάκαμψη, καταδικάζουν τις μεγάλες περικοπές 

 

Η έκτακτη σύνοδος της ολομέλειας του ΕΚ ασχολήθηκε με τη συμφωνία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (17-21 Ιουλίου) για τη χρηματοδότηση της ΕΕ και το σχέδιο ανάκαμψης από την πανδημία.

Κοινοποίηση αυτής σελίδας στο Twitter

Σημαντική άνοδο κατέγραψε το ηλεκτρονικό έγκλημα τους τελευταίους μήνες, με τους επιτήδειους να εκμεταλλεύονται την… https://t.co/1QoEWxn9yq

Τελευταία δελτία Τύπου 

Τελευταία βίντεο 

Δείτε επίσης: 

Infographic on death penalty        

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αντιτίθεται σθεναρά στη θανατική ποινή και στις 27 Φεβρουαρίου φιλοξενεί την έναρξη του 7ου Παγκόσμιου Συνεδρίου κατά της Θανατικής Ποινής.

banner        
Προτεραιότητα 

Προτεραιότητα 
Κλιματική αλλαγή 

Κοινωνία 
 

Διαβάστε περισσότερα για την έρευνα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις εκπομπές ρύπων των αυτοκινήτων.

Γράφημα: οι εμπορικές συμφωνίες της ΕΕ υπό διαπραγμάτευση        

Κόσμος 
 

Η ΕΕ διαπραγματεύεται πολλές εμπορικές συμφωνίες με χώρες από όλο τον κόσμο. Ανακαλύψτε ποιες συμφωνίες βρίσκονται υπό διαπραγμάτευση.

Ακυρωμένες πτήσεις σε ενημερωτικό πίνακα  ©Synthex/Adobe Stock        

Ακυρώθηκε η πτήση σας λόγω του COVID-19; Δεν σας επιτρέπονται τα ταξίδια ή προτιμάτε να αποφύγετε τις μετακινήσεις; Ανακαλύψτε τα δικαιώματά σας ως επιβάτες στην περίοδο του κορονοϊού.

Εφαρμογές ανίχνευσης Covid-19        

Οι εφαρμογές κινητών τηλεφώνων θα μπορούσαν να παίξουν τον ρόλο τους στην καταπολέμηση του Covid-19, αλλά εγείρουν ζητήματα προστασίας προσωπικών δεδομένων. Τι κάνει η ΕΕ για να βοηθήσει;


Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι        

Τα σχέδια ανάκαμψης πρέπει να ανταποκριθούν στις φιλοδοξίες των πολιτών, είπε ο πρόεδρος του ΕΚ, Ντάβιντ Σασόλι, προειδοποιώντας ότι η συναίνεση του EK δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση εξακολουθεί να διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού. Ενώ η βραχυπρόθεσμη προτεραιότητα είναι η καταπολέμηση της εξάπλωσης του ιού και η στήριξη των κρατών μελών, ο μακροπρόθεσμος στόχος είναι ο μετριασμός των κοινωνικοοικονομικών επιπτώσεων της κρίσης. Αυτά είναι 10 βήματα που έχει κάνει η ΕΕ, μαζί με το Κοινοβούλιο, για την καταπολέμηση του Covid-19.        

Για να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις του COVID-19, το ΕΚ υποστήριξε φιλόδοξες λύσεις για τους πολίτες, την οικονομία και το κλίμα. Παρακάτω ακολουθεί επισκόπηση του πρώτου εξαμήνου του 2020.

Καταπολέμηση των ελλείψεων φαρμάκων στην ΕΕ        

Μάθετε γιατί υπάρχει έλλειψη φαρμάκων στην ΕΕ, ποιος είναι ο αντίκτυπος της πανδημίας του κορονoϊού και πώς το Κοινοβούλιο θέλει να βελτιώσει την κατάσταση.

Ειδοποίηση ηλεκτρονικού μηνύματος 

Εγγραφή για ενημερώσεις σχετικά με τα αγαπημένα σας θέματα