Τελευταίες ειδήσεις 

Featured 

       

O Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ θα ενισχυθεί ώστε να διασφαλιστεί η ικανότητα διαχείρισης καταστροφών της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένων επειγόντων ιατρικών περιστατικών όπως ο COVID-19.

       

Η συζήτηση για την κατάσταση της ΕΕ, στις 16 Σεπτεμβρίου, επικεντρώθηκε, μεταξύ άλλων, στα σχέδια της ΕΕ για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και τη διαχείριση των προσφυγικών ροών.

       

Η συζήτηση για την κατάσταση της ΕΕ, η ψηφοφορία για τη σύσταση του Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης και την ενίσχυση του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ στην ατζέντα της ολομέλειας του ΕΚ.

       

Ανακαλύψτε πώς μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συζήτηση για την κατάσταση της ΕΕ στις 16 Σεπτεμβρίου. Στο επίκεντρο θα βρεθούν τόσο τα επιτεύγματα της ΕΕ όσο και οι επερχόμενες προκλήσεις.

       

Η μετάβαση σε μια κλιματική ουδέτερη οικονομία θέτει σημαντικές προκλήσεις για τις περιοχές που εξαρτώνται από ορυκτά καύσιμα. Μάθετε πώς το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης μπορεί να τις στηρίξει.

Κοινοποίηση αυτής σελίδας στο Twitter

Οι ευρωβουλευτές καλούν την Τουρκία 🇹🇷 να σταματήσει κάθε περαιτέρω παράνομη έρευνα και γεώτρηση 🚫 🏗️🌊 στην Ανατολι… https://t.co/kDVYW0MuHI

Τελευταία δελτία Τύπου 

Τελευταία βίντεο 

Δείτε επίσης: 

Καταπολέμηση των ελλείψεων φαρμάκων στην ΕΕ        

Μάθετε γιατί υπάρχει έλλειψη φαρμάκων στην ΕΕ, ποιος είναι ο αντίκτυπος της πανδημίας του κορονoϊού και πώς το Κοινοβούλιο θέλει να βελτιώσει την κατάσταση.

infographic illustration        

Οι εκπομπές ρύπων από τις αεροπορικές μεταφορές έχουν υπερδιπλασιαστεί τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Τι συμβαίνει με τις θαλάσσιες μεταφορές; Ανακαλύψτε περισσότερες πληροφορίες.

Το Κοινοβούλιο πιέζει για νέες πηγές εσόδων της ΕΕ        

Το ΕΚ ζητά νέες πηγές εσόδων για τον προϋπολογισμό της ΕΕ για να χρηματοδοτήσει την ανάκαμψη από τον COVID-19 και να επενδύσει στο μέλλον της Ευρώπης. Μάθετε περισσότερα στο παραπάνω βίντεο.

cover picture for Covid19 timeline of EU actions        

Η ΕΕ λαμβάνει πολλά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορoνοϊού και των επιπτώσεών της. Δείτε το χρονοδιάγραμμα για να έχετε σαφή εικόνα ανά θέμα.

Top Story banner SOTEU        
Προτεραιότητα 

Προτεραιότητα 
Συζήτηση για την κατάσταση της ΕΕ 

Θέματα ΕΕ 
 

Η συζήτηση για την κατάσταση της ΕΕ, στις 16 Σεπτεμβρίου, αποτελεί κορυφαία στιγμή στο πλαίσιο της υποχρέωσης της Επιτροπής να λογοδοτεί στους δημοκρατικά εκλεγμένους αντιπροσώπους της ΕΕ.

Φωτοβολταϊκά        

Ανακαλύψτε πώς η Ευρώπη σκοπέυει να χρηματοδοτήσει έργα για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και την υποστήριξη των περιοχών που πλήττονται από τη μετάβαση σε μια πράσινη οικονομία.

Το ΕΚ συμμετέχει στην εκστρατεία "Χρυσός Σεπτέμβρης" και "ντύνεται" στα χρυσά για τα παιδιά που δίνουν μάχη με τον καρκίνο         

Το ΕΚ συμμετέχει στην εκστρατεία "Χρυσός Σεπτέμβρης", με στόχο την ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας, φωτίζοντας το κτίριό του με χρυσό χρώμα έως τις 6 Σεπτεμβρίου.

Η ανάκαμψη από τον Covid-19 θα αποτελέσει κοινό θέμα το επόμενο εξάμηνο και το Κοινοβούλιο θα εξετάσει τη βασική νομοθεσία για τη γεωργία, τις μεταφορές και τη μετανάστευση. Η διασφάλιση της οικονομικής ανάκαμψης και η προστασία των θέσεων εργασίας και του περιβάλλοντος αποτελούν προτεραιότητες. Όλα αυτά και ακόμη περισσότερα θα συζητηθούν το επόμενο εξάμηνο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.        

Τους επόμενους μήνες, οι ευρωβουλευτές πρόκειται να ψηφίσουν για τον μακροπρόθεσμο προϋπολογισμό της ΕΕ, έναν νέο νόμο για το κλίμα και θα συνεχίσουν να συζητούν για το μέλλον της Ευρώπης.

Ειδοποίηση ηλεκτρονικού μηνύματος 

Εγγραφή για ενημερώσεις σχετικά με τα αγαπημένα σας θέματα