Τελευταίες ειδήσεις 

Επιλεγμένα 

       

Οικονομία 
 

Η ΕΕ συμφώνησε να χρηματοδοτήσει το πρόγραμμα LIFE με 5,4 δισ. ευρώ. Δείτε το βίντεο μας για να μάθετε τους τρόπους με τους οποίους τα κονδύλια θα στηρίξουν τη δράση της ΕΕ για το κλίμα.

       

Η δίκαιη φορολόγηση αποτελεί προτεραιότητα για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Μάθετε πώς θέλει να αντιμετωπίσει αναδυόμενα προβλήματα όπως είναι η φορολογική απάτη και η φοροδιαφυγή.

       

Οι δημογραφικές μεταβολές μπορούν να αποτελέσουν σοβαρή πρόκληση για την ΕΕ. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εξετάζει τις αιτίες και τους τρόπους αντιμετώπισης του φαινομένου.

       

Μοιραστείτε τις απόψεις σας για την ΕΕ, ανταλλάξτε ιδέες και διοργανώστε εκδηλώσεις σε όλη την Ευρώπη μέσω της νέας διαδικτυακής πλατφόρμας για τη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης.

       

Η συνεργασία μεταξύ της ΕΕ και της Ινδίας έχει ενισχυθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Ανακαλύψτε σε ποιους τομείς οι δύο πλευρές θα μπορούσαν να αναπτύξουν ακόμα ισχυρότερους δεσμούς.

       
Δελτία Τύπου 

Δελτία Τύπου 
Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης: πολύγλωσση διαδικτυακή πλατφόρμα 

 

Μέσω του κεντρικού διαδικτυακού κόμβου της Διάσκεψης, τον οποίο εγκαινίασαν σήμερα οι συμπρόεδροι της Εκτελεστικής Επιτροπής, οι πολίτες μπορούν να συνδιαμορφώσουν το μέλλον της Ένωσης.

Κοινοποίηση αυτής σελίδας στο Twitter

Τα αλλεπάλληλα φορολογικά σκάνδαλα των τελευταίων ετών έχουν αναδείξει την ανάγκη καταπολέμησης της φορολογικής απά… https://t.co/AeeJAJPMos

Τελευταία δελτία Τύπου 

Τελευταία βίντεο 

       

Δείτε επίσης: 

       
Προτεραιότητα 

Προτεραιότητα 
Κλιματική αλλαγή 

Κοινωνία 
 

Διαβάστε περισσότερα για την έρευνα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις εκπομπές ρύπων των αυτοκινήτων.

       

Οι ευρωβουλευτές ξεκινούν συζητήσεις σχετικά με τα πράσινα πιστοποιητικά και εξετάζουν τη δυνατότητα επιτάχυνσης της διαδικασίας έγκρισης των εμβολίων κατά των μεταλλάξεων του COVID-19.

       

Μάθετε πώς η ΕΕ και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αγωνίζονται για την προστασία των δικαιωμάτων των γυναικών και την ενίσχυση της ισότητας των φύλων στην εργασία, την πολιτική και άλλους τομείς.

       

Κατά μέσο όρο, οι αποδοχές των γυναικών είναι κατά 14% χαμηλότερες από αυτές των ανδρών ανά ώρα εργασίας. Ανακαλύψτε ποιες είναι οι αιτίες πίσω από αυτό το χάσμα πώς υπολογίζεται.

       

Το ΕΚ θέλει η Πράσινη Συμφωνία να βρίσκεται στον πυρήνα του πακέτου ανάκαμψης της ΕΕ από τις συνέπειες του COVID-19. Ανακαλύψτε τον χάρτη πορείας για τη μετάβαση σε μια πιο πράσινη κοινωνία.

       

Οι συνθήκες της ΕΕ παρέχουν ορισμένες εξουσίες στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μάθετε ποιες είναι οι αρμοδιότητες της ΕΕ και πώς συνεργάζεται με τα κράτη μέλη.

       
Προτεραιότητα 

Προτεραιότητα 
Ο μακροπρόθεσμος προϋπολογισμός της ΕΕ 

Οικονομία 
 

Ένας φιλόδοξος μακροπρόθεσμος προϋπολογισμός της ΕΕ είναι κρίσιμος για την επανεκκίνηση της οικονομίας και την οικοδόμηση μιας πράσινης, ψηφιακής και ανθεκτικής Ευρώπης μετά την πανδημία.

       

Η ΕΕ συμβάλλει στη βελτίωση της δημόσιας υγείας μέσω προγραμμάτων χρηματοδότησης και νομοθετικών ρυθμίσεων σε ένα ευρύ φάσμα τομέων όπως είναι τα τρόφιμα, ο καθαρός αέρας και οι ασθένειες.

Ειδοποίηση ηλεκτρονικού μηνύματος 

Εγγραφή για ενημερώσεις σχετικά με τα αγαπημένα σας θέματα