Ενημέρωση 
 

Γιορτάζοντας τη Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού  

Ενόψει της 30ης επετείου της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Παιδιού, τα μέλη του ΕΚ συζητούν τις νέες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα παιδιά και οι νέοι σήμερα.

Η συζήτηση στην αίθουσα της ολομέλειας στις Βρυξέλλες την Τετάρτη το απόγεμα αναμένεται να περιλάβει επίσης την πρόοδο που έχει σημειωθεί τις τρεις τελευταίες δεκαετίες σχετικά με την προώθηση των δικαιωμάτων των παιδιών σε όλο τον κόσμο. Το θέμα θα ολοκληρωθεί με ψήφισμα που θα υποβληθεί στη σύνοδο της ολομέλειας στο Στρασβούργο στα τέλη Νοεμβρίου.

Διάσκεψη υψηλού επιπέδου από το ΕΚ στις 20 Νοεμβρίου

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα διοργανώσει επίσης διάσκεψη υψηλού επιπέδου στις 20 Νοεμβρίου για να τιμήσει την επέτειο της Σύμβασης.

Στι διάσκεψη θα απευθύνουν εναρκτήρια διαγγέλματα η Βασίλισσα των Βέλγων, ο Πρόεδρος του ΕΚ David Sassoli, και η εκλεγείσα Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen. Το πρόγραμμα της διάσκεψης είναι διαθέσιμο εδώ.

Εάν επιθυμείτε να παρευρεθείτε στη διάσκεψη, θα πρέπει να δηλώσετε τη συμμετοχή σας μέσω των εξειδικευμένων σελίδων εγγραφής για ενηλίκους και ανηλίκους.

Σχετικές πληροφορίες

Η Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα του Παιδιού είναι πλέον η πιο ευρέως επικυρωμένη συνθήκη για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην ιστορία.

Συζήτηση: Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου

Ψηφοφορία: Σύνοδος ολομέλειας Νοεμβρίου ΙΙ

Διαδικασία: Δηλώσεις του Συμβουλίου και της Επιτροπής, με ψήφισμα