Ενημέρωση 
 

Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης: το ΕΚ συζητά την κατάσταση της επικύρωσής της 

Κατά τη διάρκεια συζήτησης στην ολομέλεια την Πέμπτη, οι ευρωβουλευτές αναμένεται να ασκήσουν πίεση για την επικύρωση της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης από όλα τα κράτη μέλη.

Με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών (Πέμπτη 25 Νοεμβρίου), οι ευρωβουλευτές θα συζητήσουν την έλλειψη προόδου αναφορικά με την επικύρωση της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης.

Έξι κράτη μέλη της ΕΕ δεν έχουν ακόμη κυρώσει την περιεκτική και σημαίνουσα αυτή διεθνή Σύμβαση για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών, η οποία εγκρίθηκε από το Συμβούλιο της Ευρώπης το 2011 και υπεγράφη από την ΕΕ το 2017. Πρόκειται για τη Βουλγαρία, την Τσεχία, την Ουγγαρία, τη Λετονία, τη Λιθουανία και τη Σλοβακία. Οι ευρωβουλευτές αναμένεται να παροτρύνουν τις χώρες αυτές να επικυρώσουν τη Σύμβαση χωρίς καθυστέρηση.

Με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, και στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Orange the World», τα κτίρια του ΕΚ θα φωτιστούν με πορτοκαλί χρώμα.

Συζήτηση: Πέμπτη 25 Νοεμβρίου

Διαδικασία: Δηλώσεις του Συμβουλίου και της Επιτροπής, χωρίς ψήφισμα