Ενημέρωση 
 

20η επέτειος του ευρώ και συζήτηση με την πρόεδρο της ΕΚΤ Christine Lagarde 

Τη Δευτέρα, το ΕΚ θα γιορτάσει την 20η επέτειο του ευρώ και θα συζητήσει με την Christine Lagarde το έργο της ΕΚΤ το 2021.

Η σύνοδος θα ξεκινήσει με τελετή για τον εορτασμό των 20 ετών του ευρώ. Η πρόεδρος του ΕΚ Roberta Metsola, η πρόεδρος της ΕΚΤ Christine Lagarde, ο επίτροπος Οικονομίας Paolo Gentiloni και η Irene Tinagli, πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής, θα εκφωνήσουν ομιλίες.

Μετά την τελετή, οι ευρωβουλευτές θα συζητήσουν με την πρόεδρο της ΕΚΤ σχετικά με το έργο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας το 2021 και την κατάσταση της οικονομίας της ΕΕ. Η συζήτηση πραγματοποιείται σε μια ιδιαίτερα σημαντική περίοδο κατά την οποία παρατηρείται άνοδος του πληθωρισμού, ενώ ταυτόχρονα, η οικονομική ανάκαμψη μετά την πανδημία βρίσκεται ακόμη σε πρώιμη φάση. Ως εκ τούτου, οι ευρωβουλευτές θα έχουν την ευκαιρία να θέσουν ερωτήματα στην Christine Lagarde όσον αφορά τον καλύτερο τρόπο εξισορρόπησης της διττής ανάγκης να αντιμετωπιστεί ο πληθωρισμός και αν στηριχθεί η ανάκαμψη της οικονομίας.

Συζήτηση: Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου

Αποτελέσματα ψηφοφορίας: Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου

Διαδικασία: μη νομοθετικό ψήφισμα