Τελευταίες ειδήσεις 

Επιλεγμένα 

       

Από τη στήριξη των αγροτών μέχρι την προστασία του περιβάλλοντος, η γεωργική πολιτική της ΕΕ καλύπτει ευρύ φάσμα τομέων. Μάθετε πώς χρηματοδοτείται η γεωργία και ποια είναι η ιστορία της.

       

Οι διαβουλεύσεις της πρώτης ομάδας Ευρωπαίων πολιτών έλαβαν μέρος στις 17-19 Σεπτεμβρίου στο Στρασβούργο, με την οικονομία, την εκπαίδευση και τον ψηφιακό μετασχηματισμό στο επίκεντρο.

       

Η συζήτηση για την Κατάσταση της ΕΕ, το Αφγανιστάν, η αναθεώρηση της Μπλε Κάρτας της ΕΕ και το Αποθεματικό Προσαρμογής στο Brexit βρέθηκαν στο επίκεντρο μιας πολυάσχολης συνόδου ολομέλειας.

       
Δελτία Τύπου 

Δελτία Τύπου 
Ευρωπαϊκή Ένωση Υγείας: στενότερη συνεργασία για την καλύτερη πρόληψη ασθενειών 

 

Το ΕΚ είναι έτοιμο για τις διαπραγματεύσεις με τα κράτη μέλη με στόχο να ενισχυθούν η πρόληψη και ο έλεγχος ασθενειών και η από κοινού αντιμετώπιση διασυνοριακών απειλών κατά της υγείας.

       
Δελτία Τύπου 

Δελτία Τύπου 
Κατάσταση της ΕΕ: καταπολέμηση της COVID-19, ανάκαμψη, κλίμα, εξωτερική πολιτική 

 

Στο πλαίσιο της ετήσιας συζήτησης για την κατάσταση της Ένωσης, οι ευρωβουλευτές έθεσαν ερωτήματα στην πρόεδρο της Επιτροπής von der Leyen σχετικά με τις πιο άμεσες προκλήσεις της ΕΕ.

Κοινοποίηση αυτής σελίδας στο Twitter

Η @ep_democracy στην Αθήνα! Συζητήσεις υπό προεδρία @rglucks1 με @enisa_eu @Hellenic_MOD @MinDigitalGr για εξωτερικ… https://t.co/E52xnspTRx

Τελευταία δελτία Τύπου 

Τελευταία βίντεο 

       
(Διάρκεια βίντεο:)  

Δείτε επίσης: 

       

Η ΕΕ έχει ορισμένα από τα υψηλότερα πρότυπα καλής μεταχείρισης των ζώων στον κόσμο. Μάθετε πώς η ευρωπαϊκή νομοθεσία προστατεύει τα άγρια ζώα, τα κατοικίδια, τα ζώα εκτροφής και εργαστηρίου.

       

Η σύλληψη του Αλεξέι Ναβάλνι είναι μόνο μια από τις πρόσφατες πηγές εντάσεων στις ήδη τεταμένες σχέσεις Ρωσίας-ΕΕ. Μάθετε τους λόγους πίσω από τις μεταξύ τους τριβές και τη θέση του ΕΚ.

       

Όσοι διατρέχουν κίνδυνο μετά την κατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν πρέπει να λάβουν βοήθεια, υπογράμμισαν οι ευρωβουλευτές σε συζήτηση σχετικά με το μέλλον της χώρας.

       
Προτεραιότητα 

Προτεραιότητα 
Σχέσεις ΕΕ-Ηνωμένου Βασιλείου 

Θέματα ΕΕ 
 

Ανακαλύψτε πώς έχουν εξελιχθεί οι σχέσεις ΕΕ-Ηνωμένου Βασιλείου από τότε που η χώρα αποχώρησε από την ΕΕ και πώς οι δυο πλευρές θα συνεργαστούν για το εμπόριο, το κλίμα και άλλα ζητήματα.

       
Προτεραιότητα 

Προτεραιότητα 
Μετανάστευση: Μια κοινή πρόκληση 

Κοινωνία 
 

Η πρόκληση της μετανάστευσης: πώς διαχειρίζεται η ΕΕ την άφιξη αιτούντων άσυλο και μεταναστών στην Ευρώπη; Μάθετε τι κάνει το Κοινοβούλιο για τη μετανάστευση, το άσυλο και τα σύνορα.

       

Το έργο της Επιτροπής και η μελλοντική κατεύθυνση της ΕΕ θα βρεθούν στο επίκεντρο της συζήτησης για την κατάσταση της ΕΕ, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 15 Σεπτεμβρίου. Δείτε τη ζωντανά.

       

Θέματα ΕΕ 
 

Μάθετε περισσότερα για το Erasmus+, το εμβληματικό πρόγραμμα της ΕΕ για την εκπαίδευση, την κατάρτιση, τη νεολαία και τον αθλητισμό.

Ειδοποίηση ηλεκτρονικού μηνύματος 

Εγγραφή για ενημερώσεις σχετικά με τα αγαπημένα σας θέματα