Οικονομία 

Προϊόντα για την κατηγορία αυτή 

Ασφαλής και διαφοροποιημένη ευρωπαϊκή αγορά ενέργειας.        

Το ΕΚ ζήτησε την αναθεώρηση των κατευθυντήριων γραμμών χρηματοδότησης για διασυνοριακά, διευρωπαϊκά έργα ενεργειακής υποδομής για την επίτευξη των φιλόδοξων στόχων της ΕΕ για το κλίμα.

Κοινή συζήτηση - Σύνοδοι του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 19ης Ιουνίου και της 17ης-18ης Ιουλίου 2020        

Η ΕΕ πρέπει να εξασφαλίσει επαρκείς πόρους για να προωθήσει τα σχέδια ανάκαμψης και να εξέλθει ισχυρότερη από την κρίση του κορονοϊού τόνισαν οι ευρωβουλευτές στην ολομέλεια του Ιουλίου.

Οι εταιρείες της ΕΕ που επλήγησαν από την κρίση του COVID-19 διατρέχουν τον κίνδυνο εξαγοράς τους από επιδοτούμενους ξένους αγοραστές ©Sveta/Adobe Stock        

Οι εταιρείες της ΕΕ εμφανίζονται αποδυναμωμένες λόγω της κρίσης του COVID-19 κι ευάλωτες σε επιδοτούμενες ξένες εξαγορές. Οι κανόνες θεμιτού ανταγωνισμού ισχύουν για όλους, επιμένει το ΕΚ.

Το κοινό σύστημα ταξινόμησης θα παρέχει μια κοινή γλώσσα για τον προσδιορισμό των  περιβαλλοντικά βιώσιμων δραστηριοτήτων ©Georgii Timakov        

Η ΕΕ καθιερώνει ένα κοινό σύστημα ταξινόμησης των πράσινων ή βιώσιμων δραστηριοτήτων για να ενθαρρύνει τις επενδύσεις στη βιώσιμη ανάπτυξη και να συμβάλει σε μια κλιματικά βιώσιμη οικονομία.

Μια νέα εποχή για τις εμπορικές σχέσεις ΕΕ-Βιετνάμ ©Mongkol Chuewong/Adobe Stock        

Στόχος της εμπορικής συμφωνίας μεταξύ ΕΕ και Βιετνάμ είναι η εξάλειψη των δασμών στις εμπορικές συναλλαγές, σε βάθος δεκαετίας. Ο ευρωβουλευτής Γκιρτ Μπουρζουά, μας παρουσιάζει τα οφέλη της.

cover picture for infographic on the European Parliament's position in the EU long-term budget negotiations showing what priorities require new funds        

Το ΕΚ τάσσεται υπέρ ενός ισχυρού ευρωπαϊκού προϋπολογισμού για το 2021-2027, o οποίος θα ανταποκρίνεται στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη και στις προσδοκίες των Ευρωπαίων πολιτών.

Συνέντευξη με τον πρόεδρο της επιτροπής προϋπολογισμού του ΕΚ, Γιόχαν Βαν Όβερφελτ        

Στις 15 Μαΐου οι ευρωβουλευτές ζήτησαν ταμείο ανάκαμψης 2 τρισ. ευρώ, ενσωματωμένο στον επόμενο μακροπρόθεσμο προϋπολογισμό της ΕΕ, o οποίος θα επικεντρώνεται στους Ευρωπαίους πολίτες.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Τσαρλς Μισέλ, αναγνωρίζει την ανεπιτυχή έκβαση της συνόδου κορυφής για τον προϋπολογισμό        

Η ΕΕ πρέπει να διαθέτει τα μέσα για να αντιμετωπίσει προκλήσεις όπως ο κορονoϊός ή η κρίση στα σύνορα, δήλωσαν οι ευρωβουλευτές κατά τη διάρκεια συζήτησης για τον προϋπολογισμό της ΕΕ.

Γνωρίζετε τα πάντα για τον προϋπολογισμό της ΕΕ; Κάντε το κουιζ μας και δοκιμάστε τις γνώσεις σας!        

Ο προϋπολογισμός της ΕΕ βασίζεται στη συνεργασία των κρατών μελών και αποσκοπεί στη βελτίωση της ζωής μας. Τι γνωρίζετε όμως γι’ αυτόν; Κάντε το κουίζ μας και δοκιμάστε τις γνώσεις σας!