Θέματα ΕΕ 

Προϊόντα για την κατηγορία αυτή 

       

Η χορήγηση καθεστώτος υποψήφιας χώρας στην Ουκρανία και στη Μολδαβία θα ενδυναμώσει τόσο τις δυο χώρες όσο και την ίδια την ΕΕ, είπε η Ρομπέρτα Μετσόλα κατά τη σύνοδο κορυφής.

       

Η Ρομπέρτα Μετσόλα κάλεσε τους ηγέτες της ΕΕ να αναλάβουν μακροπρόθεσμη δέσμευση για την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της διασφάλισης ενεργειακής ανεξαρτησίας για την ΕΕ.

       

Θέματα ΕΕ 
 

Η πρόεδρος της Μολδαβίας απηύθυνε το Κοινοβούλιο στις 18 Μαΐου. Ανακαλύψτε πώς η ΕΕ στηρίζει τη χώρα υπό το πρίσμα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

       

Οι πρόεδροι των θεσμικών οργάνων της ΕΕ έλαβαν την τελική έκθεση της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης και δεσμεύτηκαν να δώσουν συνέχεια στις προτάσεις των πολιτών.

       

Οι επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία, η ετοιμότητα της ΕΕ έναντι κυβερνοεπιθέσεων και η αναθεώρηση των κανόνων για τις ευρωεκλογές βρέθηκαν στο επίκεντρο της πρώτης ολομέλειας του Μαΐου.

       

Στις 9 Μαΐου γιορτάζουμε την επέτειο της ιστορικής Διακήρυξης Σουμάν για την ενοποίηση της Ευρώπης. Η φετινή επέτειος σηματοδοτεί και την ολοκλήρωση της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης.