Θέματα ΕΕ 

Προϊόντα για την κατηγορία αυτή 

       

Τους τελευταίους μήνες εγκρίθηκε ένα σύνολο μεταρρυθμίσεων που αποσκοπούν στην ενίσχυση της ακεραιότητας, της ανεξαρτησίας και της ευθύνης, προστατεύοντας την ελεύθερη εντολή των βουλευτών.

       

Τον Ιανουάριο 2022, οι ευρωβουλευτές εξέλεξαν τη νέα πρόεδρο, τους αντιπροέδρους και κοσμήτορες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα επόμενα δυόμισι χρόνια.

       

Οι κοινωνικές πολιτικές είναι σημαντικές σε όλα τα στάδια της ζωής μας, από την παιδική ηλικία μέχρι και τη συνταξιοδότηση. Το ΕΚ πιέζει για πιο συντονισμένη ευρωπαϊκή κοινωνική πολιτική.

       

Θέματα ΕΕ 
 

Οι φιναλίστ για το Βραβείο Ζαχάρωφ 2023 είναι γυναίκες αγωνίστριες στο Ιράν, υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τη Νικαράγουα και ακτιβιστές για τις αμβλώσεις.

       

Ο πόλεμος στην Ουκρανία και ο πληθωρισμός εξάντλησαν τα αποθέματα στον μακροπρόθεσμο προϋπολογισμό της ΕΕ. Η ΕΕ χρειάζεται περισσότερα κονδύλια για να μπορεί να αντιδρά στις κρίσεις.

       

Θέματα ΕΕ 
 

Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι για το Βραβείο Ζαχάρωφ 2023 για την Ελευθερία της Σκέψης - το βραβείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

       

Θέματα ΕΕ 
 

Το Κοινοβούλιο πραγματοποίησε ακρόαση με την Ιλιάνα Ιβάνοβα ως ορισθείσα Επίτροπο για την Καινοτομία, την Έρευνα, τον Πολιτισμό, την Εκπαίδευση και τη Νεολαία στις 5 Σεπτεμβρίου 2023.

       

Οι ευρωβουλευτές θα εξετάσουν το έργο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις 13 Σεπτεμβρίου για να διασφαλίσουν ότι η ΕΕ αντιμετωπίζει τις ανησυχίες των Ευρωπαίων. Παρακολουθήστε ζωντανά τη συζήτηση.

       

Το Κοινοβούλιο πραγματοποίησε ακρόαση με την Ιλιάνα Ιβάνοβα ως ορισθείσα Επίτροπο για την καινοτομία, την έρευνα, τον πολιτισμό, την εκπαίδευση και τη νεολαία στις 5 Σεπτεμβρίου 2023.