Θέματα ΕΕ 

Προϊόντα για την κατηγορία αυτή 

Μια πολυάσχολη εβδομάδα περιμένει τους ευρωβουλευτές        

Την επόμενη εβδομάδα, οι ευρωβουλευτές συζητούν το δικαίωμα στην αποσύνδεση από την τηλεργασία, τους κανόνες ασύλου της ΕΕ και τη νομοθεσία για την ποιότητα του νερού.

Το Κοινοβούλιο ενέκρινε μέτρα που επιτρέπουν στους καταναλωτές να κάνουν συλλογικές αγωγές ενώπιον της δικαιοσύνης, και ζήτησαν να γίνουν βήματα για την πιο εύκολη επιδιόρθωση προϊόντων. Οι ευρωβουλευτές άσκησαν πίεση για να ληφθεί δράση για την καταπολέμηση της αυξανόμενης έλλειψης στέγης στην ΕΕ. Το Κοινοβούλιο ζήτησε η ανανεωμένη βιομηχανική στρατηγική της ΕΕ να λάβει υπόψη τον αντίκτυπο του Covid-19 και απαίτησε τη διευκόλυνση της πρόσβασης στα φάρμακα σε όλη την ΕΕ.        

Το ΕΚ ενέκρινε νέα δικαιώματα για τους καταναλωτές, ζήτησε την εξάλειψη της αστεγίας και εξέθεσε τη θέση του για τη βιομηχανική στρατηγική της ΕΕ στην ολομέλεια της 23-26 Νοεμβρίου.

Οι ευρωβουλευτές εξέλεξαν τον Ιούλιο το νέο πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθώς και τους αντιπροέδρους και τους κοσμήτορες για τα επόμενα δυόμισι χρόνια.

Στις 3 Ιουλίου του 2019, οι ευρωβουλευτές εξέλεξαν τον Ντάβιντ Σασόλι ως πρόεδρο του ΕΚ κι έπειτα επέλεξαν τους 14 αντιπροέδρους και τους πέντε κοσμήτορες για τα επόμενα δυόμισι χρόνια.

Βραβείο Καρλομάγνου για τη Νεολαία 2021        

Είσαι μεταξύ 16-30 ετών και έχεις ένα πρότζεκτ με ευρωπαϊκή διάσταση; Στείλε αίτηση για το Βραβείο Καρλομάγνου για τη Νεολαία 2021 και κέρδισε χρηματοδότηση για να το κάνεις πραγματικότητα.

Συνέντευξη με τον Γιόχαν Βαν Όβερτφελτ, επικεφαλής της επιτροπής προϋπολογισμού        

Τα κονδύλια για την ανάκαμψη αναμένεται να διατεθούν το συντομότερο δυνατόν, έπειτα από τη σύναψη συμφωνίας σχετικά με τον προϋπολογισμό της ΕΕ 2021-2027, δήλωσε ο Γιόχαν Βαν Όβερτφελτ.