Το Νόμπελ στο ΕΚ 

 
 

Κοινοποίηση αυτής της σελίδας: 

Το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης για το 2012 που απονεμήθηκε στην ΕΕ, εκτίθεται από την Τετάρτη 15 Μαΐου στο Parlamentarium, το κέντρο επισκεπτών του ΕΚ στις Βρυξέλλες. Εγκαινιάζοντας την έκθεση, ο πρόεδρος Σουλτς υπογράμμισε τη σημασία του να ζούμε στην ΕΕ σε εποχή ειρήνης, καθώς η Ευρώπη υπήρξε το θέατρο πολέμων, μίσους, ρατσισμού, ξενοφοβίας και αντισημιτισμού για πάρα πολλά χρόνια.

Στην ομιλία του, ο πρόεδρος Σουλτς ευχαρίστησε την επιτροπή Νόμπελ Ειρήνης σημειώνοντας ότι η απονομή του βραβείου στην ΕΕ δεν ήταν εύκολη κίνηση όμως ήταν εξαιρετικά σημαντική. Ο πρόεδρος του ΕΚ υπογράμμισε πως ένα από τα σημαντικότερα βήματα στην ιστορία των εθνών της ευρωπαϊκής ηπείρου ήταν η δημιουργία της ειρηνικής Ένωσης, η οποία θα πρέπει επίσης να είναι Ένωση αλληλεγγύης, κοινωνικής δικαιοσύνης και συνοχής, στην οποία τα κράτη θα συνεργάζονται αρμονικά μεταξύ τους.


Το μετάλλιο Νόμπελ καθώς και το πιστοποιητικό θα εκτίθενται μέχρι τις 6 Οκτωβρίου στο κέντρο επισκεπτών του ΕΚ, το οποίο είναι ανοιχτό όλες τις ημέρες της εβδομάδας.