Η εβδομάδα στο ΕΚ: βρετανικό δημοψήφισμα, οι επιπτώσεις της προσφυγικής κρίσης στον προϋπολογισμό 

 
 

Κοινοποίηση αυτής της σελίδας: 

Η εβδομάδα στο ΕΚ  

Με αφορμή την απόφαση του βρετανικού δημοψηφίσματος, πραγματοποιείται την Τρίτη 28 Ιουνίου, έκτακτη ολομέλεια του ΕΚ στις Βρυξέλλες. Την Πέμπτη, πραγματοποιείται ακρόαση, κατά την οποία τα μέλη θα συζητήσουν για τις οικονομικές επιπτώσεις της προσφυγικής κρίσης, ενώ οι πολιτικές ομάδες προετοιμάζονται για την ολομέλεια της επόμενης εβδομάδας στο Στρασβούργο.

Δημοψήφισμα στη Βρετανία για το μέλλον της χώρας στην ΕΕ

Την Τρίτη 28 Ιουνίου, πραγματοποιείται έκτακτη ολομέλεια στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συζητήσουν το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος. Οι ευρωβουλευτές, αναμένεται να αξιολογήσουν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και τις επιπτώσεις του για την ΕΕ με ψήφισμά τους.


Η συζήτηση θα μεταδοθεί απευθείας και μέσα από το Storify του ΕΚ.


Οι οικονομικές επιπτώσεις του προσφυγικού στην Ευρώπη

Την Πέμπτη, οι ευρωβουλευτές συζητούν τις οικονομικές επιπτώσεις της προσφυγικής κρίσης στην ΕΕ, σε κοινή ακρόαση των επιτροπών Οικονομικών, Εξωτερικών και Ανάπτυξης. Στην ακρόαση συμμετέχουν εκπρόσωποι από τη Frontex, την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, από το Open Society Foundation, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο Γενικός Γραμματέας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες και τους Εξόριστους και ο Τζορτζ Σόρος.


Περισσότερα νέα για το ΕΚ, εδώ.

Πρόσβαση στο βίντεο: Στην Ατζέντα: τρομοκρατία, διαχείριση των συνόρων της ΕΕ, Ισραήλ- Παλαιστίνη 
       
Οι ευρωβουλευτές θα ψηφίσουν μέτρα για την στήριξη των θυμάτων της τρομοκρατίας και οι πρόεδρος του Ισραήλ και της Παλαιστινιακής Εθνικής Αρχής θα επισκεφθούν το Κοινοβούλιο.