Απονομή του Βραβείου Ζαχάρωφ στη Δημοκρατική Αντιπολίτευση της Βενεζουέλας 

 
 

Κοινοποίηση αυτής της σελίδας: 

Η τελετή απονομής του Βραβείου πραγματοποιείται την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου, στο ΕΚ στο Στρασβούργο. (Βίντεο)

Η πολιτική και οικονομική αστάθεια στη Βενεζουέλα

Πέρα από την πολιτική κρίση η Βενεζουέλα βρίσκεται στα πρόθυρα της οικονομικής κατάρρευσης. Ο αυξανόμενος πληθωρισμός έχει κάνει εκατομμύρια πολίτες της να παλεύουν για την επιβίωσή τους, μη μπορώντας να πληρώσουν βασικά είδη, όπως τρόφιμα και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.  

 

Από την αρχή της χρονιάς, 120 περίπου άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων, κυρίως κατά της κυβέρνησης του Νικολά Μαδούρο, αφαιρέθηκαν οι εξουσίες από την Εθνσυνέλευση, στην οποία κυριαρχούν οι δυνάμεις που είναι αντίθετες με τον Μαδούρο, ενώ σύμφωνα με το  Foro Penal Venezolano, υπάρχουν 300 πολιτικοί κρατούμενοι στις φυλακές της χώρας.

 

Το Βραβείο Ζαχάρωφ τιμά τον αγώνα των ανθρώπων στη Βενεζουέλα

Στις 26 Οκτωβρίου, ο πρόεδρος του ΕΚ, Αντόνιο Ταγιάνι, και οι επικεφαλής των πολιτικών ομάδων επέλεξαν να τιμήσουν με το φετινό βραβείο Ζαχάρωφ για την Ελευθερία της Σκέψης, στη Δημοκρατική Αντιπολίτευση της Βενεζουέλας. Αυτή περιλαμβάνει την Εθνοσυνέλευση (που εκπροσωπείται από τον επικεφαλής της Julio Borges) και όλους τους πολιτικούς κρατούμενους, όπως έχουν καταγραφεί από το Foro Penal Venezolano, που εκπροσωπούνται από τον Leopoldo López, τον Antonio Ledezma, τον Daniel Ceballos, τον Yon Goicoechea, τον Lorent Saleh, τον Alfredo Ramos και την Andrea González.

 

«Πιστεύω ότι αυτό το βραβείο, περισσότερο από ότι για το Κοινοβούλιο, αποτελεί αναγνώριση για το λαό της Βενεζουέλας. Το λαό της Βενεζουέλας που αγωνίζεται εδώ και χρόνια κάθε στιγμή για την ελευθερία του», λέει ο κ. Borges σε συνέντευξη που μας παραχώρησε.

 

Την Τετάρτη, ο , Julio Borges, ο Antonio Ledezma και μέλη των οικογενειών και εκπρόσωποι των άλλων πολιτικών κρατουμένων θα παρευρεθούν στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στις 13 Δεκεμβρίου, στο Στρασβούργο.

 

Απευθείας μετάδοση

Παρακολουθείστε την τελετή απονομής του βραβείου, σε απευθείας σύνδεση, από την ιστοσελίδα του ΕΚ και τη σελίδα του ΕΚ στο Facebook.