Η εβδομάδα στο ΕΚ: ακρόαση Λαγκάρντ για τη θέση της προέδρου της ΕΚΤ, καταπολέμηση της τρομοκρατίας 

 
 

Κοινοποίηση αυτής της σελίδας: 

Η εβδομάδα στο ΕΚ  

Η καλοκαιρινή διακοπή ολοκληρώθηκε και το ΕΚ επιστρέφει τις εργασίες του με γεμάτη ατζέντα.

Την Τετάρτη, πραγματοποιείται, στην επιτροπή Οικονομικών του ΕΚ, η ακρόαση της υποψήφιας για τη θέση της προέδρου της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ. Αργότερα, τον ίδιο μήνα πραγματοποιείται η ψηφοφορία στην ολομέλεια του ΕΚ για την τελική έγκριση ή μη της υποψήφιας.


Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, πολλές κοινοβουλευτικές επιτροπές συζητούν και ψηφίζουν τις εισηγήσεις τους για τον προϋπολογισμό της ΕΕ για το 2020. Η ολομέλεια του ΕΚ ψηφίζει της τελική της εισήγηση για τον προϋπολογισμό, τον Οκτώβριο στο Στρασβούργο.


Επίσης, οι υπουργοί της Φιλανδίας, της χώρας που βρίσκεται στην προεδρία του Συμβουλίου, παρουσιάζουν στις κοινοβουλευτικές επιτροπές τις προτεραιότητές τους για τους επόμενους μήνες. Την Παρασκευή ο πρόεδρος του ΕΚ, Νταβίντ-Μαρία Σασόλι , και οι επικεφαλής των πολιτικών ομάδων επισκέπτονται το Ελσίνκι προκειμένου να συναντηθούν με την φιλανδική κυβέρνηση και συζητήσουν τις προτεραιότητες της προεδρίας τους περεταίρω.


Οι επιτροπή Πολιτικών ελευθεριών συζητά αυτή την εβδομάδα για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, ενώ η επιτροπή Προϋπολογισμών αναμένεται να εγκρίνει χρηματοδότηση ύψους 293,5 εκατομμυρίων ευρώ, για την αντιμετώπιση των καταστροφών σε Αυστρία, Ιταλία και Ρουμανία μετά τις καταστροφικές καταιγίδες και πλημμύρες.