Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην Ελλάδα και στην Κύπρο 

 
 

Κοινοποίηση αυτής της σελίδας: 

Το Κοινοβούλιο δεν βρίσκεται μόνο στο Στρασβούργο, στις Βρυξέλλες και στο Λουξεμβούργο. Διαθέτει Γραφεία Συνδέσμου σε 35 ευρωπαϊκές πόλεις, μεταξύ των οποίων η Αθήνα και η Λευκωσία.

Επικοινωνήστε με το τοπικό σας γραφείο  

Ας υποθέσουμε ότι είστε ένας καθηγητής που ψάχνει εκπαιδευτικό υλικό σχετικά με την ΕΕ, ένας νέος φοιτητής που ενδιαφέρεται να μάθει τι συμβαίνει στην Ευρώπη, ένας ακτιβιστής που θέλει να ενημερωθεί για τις δράσεις του Κοινοβουλίου σχετικά με την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, ή απλά κάποιος που ενδιαφέρεται να γίνει εθελοντής. Τα γραφεία συνδέσμου του ΕΚ, που βρίσκονται σε 35 ευρωπαϊκές πόλεις, μπορούν να σας προσφέρουν όλα τα παραπάνω και ακόμα περισσότερα. Τα γραφεία παρέχουν ενημέρωση στους πολίτες σχετικά με το Κοινοβούλιο και την ΕΕ, διοργανώνουν εκδηλώσεις και συζητήσεις, και αναπτύσσουν δίκτυα πολιτών και οργανισμών που θέλουν να διαμορφώσουν το μέλλον της Ευρώπης. Δείτε το βίντεο μας για να μάθετε περισσότερα.

Για σας, στη γλώσσα σας, στη χώρα σας

Εκατοντάδες χιλιάδες άτομα συμμετείχαν σε χιλιάδες δραστηριότητες με στόχο την ενημέρωση των συμπολιτών τους σχετικά με τις ευρωεκλογές του 2019. Η κοινότητα αυτή συνεχίζει το έργο της μέσω της πλατφόρμας mazi.eu. Μπορείτε κι εσείς να λάβετε μέρος.

Τα γραφεία συνδέσμου του Κοινοβουλίου παρέχουν υποστήριξη στους εθελοντές και στις δραστηριότητές τους διοργανώνοντας, μεταξύ άλλων, συναντήσεις, συζητήσεις και επιμορφωτικά σεμινάρια εντός ή εκτός διαδικτύου. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα των γραφείων στην Ελλάδα και στην Κύπρο ή ακολουθήστε τις δραστηριότητές τους στα κοινωνικά δίκτυα.


Η νεολαία της Ευρώπης στο προσκήνιο


Τα γραφεία συνδέσμου συμβάλουν, επίσης, στη διοργάνωση πανευρωπαϊκών δραστηριοτήτων για τη νεολαία:


  • Η εκδήλωση για την Ευρωπαϊκή Νεολαία (European Youth Event) συγκεντρώνει χιλιάδες νέους από όλη την Ευρωπαική Ένωση για να ανταλλάξουν ιδέες και απόψεις για θέματα που αφορούν το μέλλον της Ευρώπης. Η επόμενη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Στρασβούργο στις 29-30 Μαΐου 2020.

  • Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Euroscola" παρέχει σε μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης την ευκαιρία να συναντηθούν στο Στρασβούργο και να παίξουν το ρόλο ενός ευρωβουλευτή για μια ημέρα. Από τα έδρανα του ημικυκλίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, οι μαθητές συζητούν, διαπραγματεύονται και υιοθετούν ψηφίσματα για πραγματικά πανευρωπαϊκά ζητήματα. Περίπου 20 συνεδρίες Euroscola διοργανώνονται κάθε χρόνο, προσελκύοντας γύρω στους 10.000 μαθητές ετησίως.

  • Το πρόγραμμα "Σχολεία - Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου" δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να μάθουν για την ΕΕ και τα δικαιώματά τους. Στα τέλη Οκτωβρίου 2019 συμμετείχαν ενεργά 3.411 εκπαιδευτικοί και 21.450 μαθητές από 1.500 πιστοποιημένα σχολεία 27 κρατών μελών (εκτός από το Ηνωμένο Βασίλειο).

  • Τα γραφεία συνδέσμου συνεργάζονται, επίσης, με τα μέσα ενημέρωσης των κρατών μελών και τους ευρωβουλευτές τους οποίους προσκαλούν σε εκδηλώσεις, συζητήσεις και άλλες δραστηριότητες.

Επισκεφθείτε τα κέντρα Europa Experience

Εάν τύχει να βρεθείτε στο Βερολίνο, στο Ελσίνκι, στη Λιουμπλιάνα ή στην Κοπεγχάγη, μην διστάσετε να επισκεφτείτε τους διαδραστικούς χώρους πολυμέσων Europa Experience. Εμπνευσμένα από το Παρλαμεντάριουμ στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο, τα τοπικά κέντρα Europa Experience δίνουν στους επισκέπτες τη δυνατότητα να μάθουν πώς λαμβάνονται οι αποφάσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, πώς επηρεάζει η ευρωπαϊκή νομοθεσία την καθημερινή ζωή τους και πώς μπορούν οι πολίτες να κάνουν τη φωνή τους να ακουστεί. Νέα κέντρα θα ανοίξουν σύντομα σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις.