Προσεχώς στην ολομέλεια του ΕΚ: Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, Brexit, Ιράν 

 
 

Κοινοποίηση αυτής της σελίδας: 

Η μετάβαση σε μια κλιματικά ουδέτερη οικονομία, τα δικαιώματα των Ευρωπαίων πολιτών μετά το Brexit και η κρίση στη Μέση Ανατολή, στην ατζέντα της πρώτης ολομέλειας του 2020.

Σε ψήφισμα που τίθεται σε ψηφοφορία την Τετάρτη, οι ευρωβουλευτές παρουσιάζουν τις θέσεις τους σχετικά με την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, ένα φιλόδοξο σχέδιο που στοχεύει να γίνει η Ευρώπη η πρώτη κλιματικά ουδέτερη ήπειρος μέχρι το 2050.

Την Τρίτη, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συζητά τις προτάσεις της Επιτροπής για την προσέλκυση ιδιωτικών και δημόσιων επενδύσεων που θα συμβάλουν στην "πράσινη" μετάβαση, και την οικονομική υποστήριξη των περιοχών και βιομηχανιών που αναμένεται να επηρεαστούν από τη μετάβαση αυτή.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, οι ευρωβουλευτές επικεντρώνονται στα θέματα εξωτερικής πολιτικής, συμπεριλαμβανομένης της κατάστασης στο Ιράν, στο Ιράκ και στη Λιβύη.

Την Τετάρτη, η ολομέλεια ψηφίζει για την καλύτερη προστασία των δικαιωμάτων των Ευρωπαίων πολιτών που ζουν και εργάζονται στη Βρετανία, μετά το Brexit.

Την Πέμπτη, τα μέλη του ΕΚ ψηφίζουν για τη θέση του σχετικά με τη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για τη Βιοποικιλότητα, η οποία θα διεξαχθεί τον Οκτώβριο στην Κίνα. Στόχος της διάσκεψης είναι η επίτευξη μιας νέας παγκόσμιας συμφωνίας για την προστασία και την αποκατάσταση ειδών και οικοτόπων.

Οι ευρωβουλευτές αναμένεται, επίσης, να συζητήσουν τις προτεραιότητες της νέας Κροατικής Προεδρίας του Συμβουλίου και να υιοθετήσουν τη θέση του Κοινοβουλίου σχετικά με τη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης.