Ενέργεια 
Για την ενέργεια και το κλίμα  

Οικονομία  Τελευταία ενημέρωση: 
 
Δημιουργήθηκε στις:   

Ενημερωθείτε σχετικά με το έργο του Κοινοβουλίου για την κλιματική ουδετερότητα, τον ενεργειακό εφοδιασμό, τις τιμές και τις υποδομές.

Κοινοποίηση αυτής της σελίδας: 

Άρθρα 

       
Δελτία Τύπου 

Δελτία Τύπου 

Την Τρίτη, το ΕΚ ενέκρινε νέους κανόνες για την επιλογή ενεργειακών έργων κατάλληλων για ευρωπαϊκή χρηματοδότηση και για περαιτέρω ευθυγράμμιση της τρέχουσας οδηγίας με την Πράσινη Συμφωνία.

       

Η μείωση των ρύπων, η προώθηση της ενεργειακής απόδοσης και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας καθώς και η διασφάλιση της παροχής ηλεκτρισμού, βρίσκονται στην κορυφή της ατζέντας του ΕΚ για το 2017. Σειρά μέτρων προς αυτή την κατεύθυνση έχουν ήδη ξεκινήσει να εφαρμόζονται. Στο βίντεο που ετοιμάσαμε θα μάθετε περισσότερα για της προτεραιότητες της ΕΕ στο τομέα της ενέργειας αλλά και τις πρωτοβουλίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την υλοποίησή τους.

       

Οι ευρωβουλευτές, συζητούν στις 7 Ιουλίου και στις 8 ψηφίζουν ανεπίσημη συμφωνία με τα κράτη μέλη για την μεταρρύθμιση του Συστήματος Εμπορίας των δικαιωμάτων Εκπομπής Αερίων, που προκαλούν το φαινόμενο θερμοκηπίου. Η νέα νομοθεσίαθα μπορούσαν να αντιμετωπίσει τις διακυμάνσεις της προσφοράς και της ζήτησης των δικαιωμάτων εκπομπής αερίων, που παρεμποδίζουν τα κίνητρα για πράσινες επενδύσεις.

       

Το ΕΚ ενέκρινε την αναθεώρηση των κατευθυντήριων γραμμών χρηματοδότησης για διασυνοριακά, διευρωπαϊκά έργα ενεργειακής υποδομής για την επίτευξη των φιλόδοξων στόχων της ΕΕ για το κλίμα.

       
Δελτία Τύπου 

Δελτία Τύπου 

Ένα μήνα από την έναρξη της ρωσικής επίθεσης, οι ευρωβουλευτές καταδίκασαν ομόφωνα τη βάναυση εισβολή, ζητώντας η ΕΕ να επιβάλει περαιτέρω κυρώσεις και να προστατεύσει την οικονομία της.

Τελευταία νέα 

Περισσότερες πληροφορίες 

Βίντεο 

       
(Διάρκεια βίντεο:) 

Άρθρα 

Βίντεο 

Άρθρα 

       

Η ΕΕ εισάγει περισσότερο από το 50% της ενέργειας που καταναλώνει και αυτό την κάνει ευάλωτη στους προμηθευτές της, όπως είναι η Ρωσία. Για το λόγο αυτό, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε σχέδιο, που συζητήθηκε αυτή την εβδομάδα στο ΕΚ, για τη μείωση της ενεργειακής εξάρτησης της ΕΕ από το εξωτερικό.

       

Η ενέργεια βρίσκεται εδώ και καιρό στην κορυφής της πολιτικής ατζέντας της ΕΕ και ο Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, το έχει θέσει στις βασικές του προτεραιότητες από τότε που ανέλαβε πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Σήμερα η ολομέλεια του ΕΚ συζητά το θέμα με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μάρος Σέφκοβιτς. Πριν από την ολομέλεια συζητήσαμε με τον πρόεδρο της επιτροπής Ενέργειας του ΕΚ Γέρζι Μπούζεκ για την Ενεργειακή Ένωση και το ρόλο του ΕΚ.

Βίντεο