Ενιαία Ψηφιακή Αγορά  
Για την ψηφιακή οικονομία και την ανάπτυξη 

Οικονομία  Τελευταία ενημέρωση: 
 
Δημιουργήθηκε στις:   

Πώς η Ευρώπη δημιουργεί μία ενιαία ψηφιακή αγορά; Ανακάλυψε τις δράσεις του ΕΚ σχετικά με τη διαδικτυακή ουδετερότητα, την καινοτομία, το ηλεκτρονικό εμπόριο και τον γεωγραφικό αποκλεισμό.

Κοινοποίηση αυτής της σελίδας: 

Άρθρα 

Βίντεο 

Άρθρα 

       

Καθημερινά, τα παιδιά σερφάρουν για ώρες στο διαδίκτυο και έρχονται αντιμέτωπα με βίντεο που περιέχουν ρητορικές μίσους και βίας. Η προστασία των ανηλίκων μέσα από την αναβάθμιση των υπηρεσιών οπτικοακουστικών μέσων επικοινωνίας αποτελεί προτεραιότητα για το ΕΚ, για αυτό και η επιτροπή Πολιτισμού ενέκρινε Τρίτη 25 Απριλίου, σχετική νομοθεσία. Περισσότερες πληροφορίες στο βίντεο που ετοιμάσαμε.

       

Κάθε μέρα 315 εκατομμύρια Ευρωπαίοι χρησιμοποιούν το ίντερνετ παράγοντας πλούτο και θέσεις εργασίας. Ωστόσο, η αγορά είναι κατακερματισμένη σε μικρές εθνικές αγορές και αντιστοίχως ανεκπλήρωτες υποσχέσεις ανάπτυξης. Για να ξεπεράσει αυτό το εμπόδιο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε τον Μάιο, τη στρατηγική για την Ψηφιακή Ενιαία Αγορά της ΕΕ. Τον Ιούνιο ΕΚ και Συμβούλιο συμφώνησαν στην κατάργηση των χρεώσεων περιαγωγής. Εμείς ετοιμάσαμε ένα μικρό γλωσσάριο εν όψει τη συνάντησης αυτής.

       

Οι νέοι κανόνες υπόσχονται να βελτιώσουν την προστασία των δεδομένων μας στο διαδίκτυο, ξεκινώντας από τον τρόπο με τον οποίο τα cookies παρακολουθούν την ηλεκτρονική μας συμπεριφορά.

       

Οι κλήσεις σε άλλες χώρες της ΕΕ θα κοστίζουν λιγότερο, ενώ οι εταιρίες τηλεπικοινωνίας θα ωφεληθούν από τους σαφέστερους κανόνες που φέρνει το νέο πακέτο τηλεπικοινωνιών για τις επενδύσεις.

Μάθετε περισσότερα  

Άρθρα 

       

Την άρση των εμποδίων στην ψηφιακή αγορά και οικονομία, συζήτησε σήμερα η ολομέλεια του ΕΚ στο Στρασβούργο με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Άντρους Άνσιπ. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε στις 6 Μαΐου τη στρατηγική της για τη δημιουργία Ενιαίας Ψηφιακής Αγοράς της ΕΕ, η οποία θα συζητηθεί και στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 25 και 26 Ιουνίου. Η επίσημη στάση του ΕΚ απέναντι στη στρατηγική της Κομισιόν θα αποτυπωθεί σε έκθεσή του.

       

Έχουν οι πολίτες το δικαίωμα να μοιράζονται τις δικές τους φωτογραφίες από δημόσια κτήρια; Τί γίνεται με τα πνευματικά δικαιώματα; Σε ορισμένες χώρες της ΕΕ, υπάρχουν ήδη περιορισμοί. Την άλλη εβδομάδα , στην ολομέλεια, οι ευρωβουλευτές συζητούν την πιθανότητα επέκτασης αυτής της απαγόρευσης σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ. Ζητήσαμε από δύο ευρωβουλευτές να μας πουν τη γνώμη τους.

Βίντεο 

       
(Διάρκεια βίντεο:) 

       
(Διάρκεια βίντεο:) 

       
(Διάρκεια βίντεο:) 

Άρθρα 

       

Η ουδετερότητα στο διαδίκτυο αποτελεί εδώ και καιρό ένα από τα πιο κρίσιμα ζητήματα, για την ανάπτυξη του διαδικτύου στο μέλλον. Αφορά την αρχή ότι όλη η κυκλοφορία στο διαδίκτυο πρέπει να γίνεται με ίσους όρους, ανεξάρτητα από τον τύπο του περιεχομένου ή τις πλατφόρμες που εμπλέκονται. ΟΙ ευρωβουλευτές είναι έτοιμοι να συζητήσουν και να ψηφίσουν σχετικό νομοσχέδιο για την ισότητα στο διαδίκτυο, στην ολομέλεια του ΕΚ.

Βίντεο 

       
(Διάρκεια βίντεο:)