Καταπολεμώντας τα πλαστικά απόβλητα 
Οδεύοντας σ' έναν κόσμο με λιγότερα πλαστικά  

Κοινωνία 
 

Ανακαλύψτε τι κάνει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για να καταπολεμήσει τα πλαστικά απόβλητα και τα θαλάσσια απορρίματα, αλλά και να ενισχύσει την ανακύκλωση πλαστικών στην Ευρώπη.

Κοινοποίηση αυτής της σελίδας: 

Άρθρα 

Ο μέσος αριθμός των πλαστικών σακουλών (μίας χρήσης και πολλαπλών χρήσεων) που χρησιμοποιούνται ανά άτομο ετησίως στις χώρες της ΕΕ- το 2010. Τα στοιχεία για τις χώρες που σημειώνονται με αστερίσκο ("*") βασίζονται σε εκτιμήσεις.        

Ένας Ευρωπαίος χρησιμοποιεί κατά μέσο όρο, 200 πλαστικές σακούλες το χρόνο, οι περισσότερες εκ των οποίων καταλήγουν στα σκουπίδια μετά τη χρήση τους. Οι πλαστικές σακούλες είναι καταστροφικές για το περιβάλλον, καθώς τα μικροσκοπικά σωματίδια από τα οποία είναι κατασκευασμένες, μπορούν να εισχωρήσουν στο νερό αλλά και στον κύκλο των τροφίμων. Για αυτό η ΕΕ είναι αποφασισμένη να περιορίσει την χρήση τους και στις 31 Μαρτίου η επιτροπή Περιβάλλοντος ψηφίζει τους νέους κανόνες.

Άρθρα 

Plastic pollution in ocean environmental problem.        
Δελτία Τύπου 

Δελτία Τύπου 

Την Τετάρτη, το ΕΚ ενέκρινε έναν καινούριο νόμο σχετικά με την απαγόρευση των πλαστικών αντικειμένων μίας χρήσης, όπως τα πιάτα, τα μαχαιροπήρουνα, τα καλαμάκια και οι μπατονέτες.

The Parliament will debate on reducing the consumption of lightweight plastic carrier bags        
Δελτία Τύπου 

Δελτία Τύπου 

Οι χώρες της ΕΕ θα υποχρεούνται να μειώσουν τη χρήση των κοινών και πιο ρυπογόνων πλαστικών σακουλών βάση της νέας ευρωπαϊκής οδηγίας την οποία υπερψήφισε το ΕΚ την Τρίτη.

Βίντεο 

       
(Διάρκεια βίντεο:)