Κλιματική αλλαγή 
Επείγουσα δράση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής  

Κοινωνία  Τελευταία ενημέρωση: 
 
Δημιουργήθηκε στις:   

Διαβάστε περισσότερα για την έρευνα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις εκπομπές ρύπων των αυτοκινήτων.

Κοινοποίηση αυτής της σελίδας: 

Άρθρα 

Wind turbine being repaired, assisted by crane and elevator        
Δελτία Τύπου 

Δελτία Τύπου 

To EK στηρίζει την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, τονίζοντας τις προκλήσεις συμπεριλαμβανομένης μίας δίκαιης και συμμετοχικής μετάβασης καθώς και την ανάγκη για φιλόδοξους ενδιάμεσους στόχους.

Βίντεο 

       
(Διάρκεια βίντεο:) 

Άρθρα 

Ευρωβαρόμετρο: Περιβάλλον        

Το περιβάλλον και η προστασία του αποτελούν μια από τις βασικές προτεραιότητες, για την ΕΕ. Το ίδιο ωστόσο πιστεύουν και οι πολίτες της, καθώς σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Ευρωβαρόμετρου το 67% των Ευρωπαίων πιστεύει ότι η ΕΕ πρέπει να κάνει περισσότερα από όσα κάνει σήμερα για να το προστατεύσει, ενώ το 52% πιστεύει ότι οι σημερινές πολιτικές, σε αυτό τον τομέα, δεν είναι αποτελεσματικές.

Γράφημα για τους πάγους στην Αρκτική        

Την έκθεση για την εφαρμογή ολοκληρωμένης ευρωπαϊκής πολιτικής, συζήτησαν την Τετάρτη 15 Μαρτίου οι ευρωβουλευτές κατά την ολομέλεια του ΕΚ στο Στρασβούργο. Κάθε χρόνο 280 δισεκατομμύρια τόνοι πάγου λιώνουν εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής και της αύξησης της θερμοκρασίας, ωστόσο αυτό είναι μόνο ένα μέρος του προβλήματος. Η δημιουργία νέων θαλάσσιων διαδρομών ενισχύει το εμπόριο, την απόσπαση φυσικών πόρων, τον τουρισμό και οδηγεί αναπόφευκτα στην στρατιωτικοποίηση της.

©Mikel Martinez De Osaba/123RF/European Union – EP        

Η μετάβαση σε μια πιο οικολογική οικονομία απαιτεί σημαντικές επενδύσεις. Η ΕΕ θέλει να προσελκύσει περισσότερα ιδιωτικά κεφάλαια, καθώς τα δημόσια κονδύλια δεν επαρκούν.

Το κοινό σύστημα ταξινόμησης θα παρέχει μια κοινή γλώσσα για τον προσδιορισμό των  περιβαλλοντικά βιώσιμων δραστηριοτήτων ©Georgii Timakov        

Η ΕΕ καθιερώνει ένα κοινό σύστημα ταξινόμησης των πράσινων ή βιώσιμων δραστηριοτήτων για να ενθαρρύνει τις επενδύσεις στη βιώσιμη ανάπτυξη και να συμβάλει σε μια κλιματικά βιώσιμη οικονομία.

Βίντεο 

       
(Διάρκεια βίντεο:) 

       
(Διάρκεια βίντεο:)