Κοινωνική ένταξη και προστασία  
Ενισχύοντας την κοινωνική διάσταση της ΕΕ  

Κοινωνία  Τελευταία ενημέρωση: 
 
Δημιουργήθηκε στις:   

Πώς προωθεί η ΕΕ την κοινωνική ένταξη και προστασία; Πώς καταπολεμά τη φτώχεια και την ανεργία; Ανακαλύψτε τα τελευταία νέα σχετικά με τις ευρωπαϊκές κοινωνικές πολιτικές.

Κοινοποίηση αυτής της σελίδας: 

Άρθρα 

European Solidarity Corps illustration image        
Δελτία Τύπου 

Δελτία Τύπου 

Τη σύσταση Σώματος Ευρωπαϊκής Αλληλεγγύης ενέκρινε την Τρίτη το ΕΚ, ανοίγοντας νέες προοπτικές εθελοντισμού και κοινωνικής αλληλεγγύης για νέους και νέες από όλη την Ευρώπη.

Βίντεο 

       
(Διάρκεια βίντεο:) 

       
(Διάρκεια βίντεο:) 

Άρθρα 

A mason lays brick ©AP Images/European Union-EP        
Δελτία Τύπου 

Δελτία Τύπου 

Οι εργαζόμενοι που αποστέλλονται προσωρινά σε άλλη χώρα της ΕΕ θα λαμβάνουν πλέον ίση αμοιβή για ίση εργασία στον ίδιο τόπο, βάσει της νέας ευρωπαϊκής οδηγίας που υπερψήφισε το ΕΚ.

Βίντεο 

       
(Διάρκεια βίντεο:) 

Άρθρα 

Γεφύρωση του χάσματος των φύλων στην Ευρώπη        

Η ΕΕ βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης στα ζητήματα ισότητας των φύλων. Ωστόσο, οι έρευνες δείχνουν ότι την ίδια στιγμή οι γυναίκες λαμβάνουν, κατά μέσο όρο, χαμηλότερους μισθούς και συντάξεις από του άντρες και υποεκπροσωπούνται στις πολιτικές και οικονομικές θέσεις εξουσίας και λήψης αποφάσεων. Το ΕΚ με έκθεσή που ψηφίστηκε εχθές ζητά από τα κ-μ να εντείνουν τις προσπάθειές τους για την επίτευξη της ισότητας των φύλων και τα δικαιώματα των γυναικών.

Άρθρα 

Αντιμετώπιση της εξάπλωσης της αντοχής στα φάρμακα από τα ζώα στον άνθρωπο        

Η ολομέλεια ψήφισε νέους κανόνες για τον περιορισμό της χρήσης αντιβιοτικών στην κτηνοτροφία, με στόχο να κρατήσουν τα βακτήρια που είναι ανθεκτικά στα φάρμακα μακριά από το φαγητό μας.

Βίντεο