Κοινωνική ένταξη και προστασία  
Ενισχύοντας την κοινωνική διάσταση της ΕΕ  

Κοινωνία  Τελευταία ενημέρωση: 
 
Δημιουργήθηκε στις:   

Πώς προωθεί η ΕΕ την κοινωνική ένταξη και προστασία; Πώς καταπολεμά τη φτώχεια και την ανεργία; Ανακαλύψτε τα τελευταία νέα σχετικά με τις ευρωπαϊκές κοινωνικές πολιτικές.

Κοινοποίηση αυτής της σελίδας: 

Άρθρα 

       

To ανανεωμένο πρόγραμμα Erasmus+ θα χρηματοδοτήσει έργα μαθησιακής κινητικότητας και διασυνοριακής συνεργασίας για 10 εκατομμύρια Ευρωπαίους όλων των ηλικιών και κάθε υποβάθρου.

Βίντεο 

       
(Διάρκεια βίντεο:) 

       
(Διάρκεια βίντεο:) 

Άρθρα 

       
Δελτία Τύπου 

Δελτία Τύπου 

Οι εργαζόμενοι που αποστέλλονται προσωρινά σε άλλη χώρα της ΕΕ θα λαμβάνουν πλέον ίση αμοιβή για ίση εργασία στον ίδιο τόπο, βάσει της νέας ευρωπαϊκής οδηγίας που υπερψήφισε το ΕΚ.

       
Δελτία Τύπου 

Δελτία Τύπου 

Τη σύσταση Σώματος Ευρωπαϊκής Αλληλεγγύης ενέκρινε την Τρίτη το ΕΚ, ανοίγοντας νέες προοπτικές εθελοντισμού και κοινωνικής αλληλεγγύης για νέους και νέες από όλη την Ευρώπη.

       

Η ανεργία των νέων παραμένει βασική πηγή ανησυχίας μετά το ξέσπασμα της κρίσης του κορονοϊού. Μάθετε περισσότερα για την πρωτοβουλία της ΕΕ που βοηθάει τους νέους να βρουν εργασία.

Βίντεο 

       
(Διάρκεια βίντεο:) 

Άρθρα 

       

Η έμφυλη και ενδοοικογενειακή βία εξακολουθούν να είναι συχνό φαινόμενο στην Ευρώπη, πλήττοντας ιδιαίτερα τις γυναίκες και τα κορίτσια. Δείτε τι μέτρα λαμβάνει η ΕΕ για την καταπολέμησή του.

       

Το ΕΚ καλεί τις χώρες της ΕΕ να αναλάβουν δράση για την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης, διασφαλίζοντας οικονομικά προσιτή στέγαση για όλους και επενδύοντας σε αξιοπρεπείς κατοικίες.

Βίντεο 

Άρθρα 

       

Η ολομέλεια ψήφισε νέους κανόνες για τον περιορισμό της χρήσης αντιβιοτικών στην κτηνοτροφία, με στόχο να κρατήσουν τα βακτήρια που είναι ανθεκτικά στα φάρμακα μακριά από το φαγητό μας.

Βίντεο