Μετανάστευση: Μια κοινή πρόκληση 
Οι δράσεις του ΕΚ για το άσυλο, τα εξωτερικά σύνορα και τη μετανάστευση 

Κοινωνία  Τελευταία ενημέρωση: 
 
Δημιουργήθηκε στις:   

Η πρόκληση της μετανάστευσης: πώς διαχειρίζεται η ΕΕ την άφιξη αιτούντων άσυλο και μεταναστών στην Ευρώπη; Μάθετε τι κάνει το Κοινοβούλιο για τη μετανάστευση, το άσυλο και τα σύνορα.

Κοινοποίηση αυτής της σελίδας: 

Άρθρα 

       
Δελτία Τύπου 

Δελτία Τύπου 

Το ΕΚ ζητά ασφαλή διέλευση στα παιδιά που διαφεύγουν από τον πόλεμο στην Ουκρανία, βοήθεια στους εκτοπισμένους στο εσωτερικό ή όσους δεν μπορούν να εγκαταλείψουν τις περιοχές υπό πολιορκία.

       
Δελτία Τύπου 

Δελτία Τύπου 

Το Κοινοβούλιο καλεί την ΕΕ να προστατεύσει τις γυναίκες που εγκαταλείπουν την Ουκρανία από τη βία και την εμπορία ανθρώπων και να τους παράσχει πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες υγείας.

Άρθρα 

       

Η μετανάστευση αποτελεί πρόκληση αλλά ταυτόχρονα και ευκαιρία για την Ευρώπη. Δείτε πως η ΕΕ αντιμετωπίζει τη μετανάστευση και το άσυλο.

       

Τα τελευταία χρόνια η ΕΕ ζει τη μεγαλύτερη μεταναστευτική πρόκληση από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Διαβάστε το άρθρο μας για να μάθετε περισσότερα.

       

Η ρωσική επίθεση κατά της Ουκρανίας και κρίσεις όπως η πανδημία COVID-19 είχαν σημαντικό αντίκτυπο στις μεταναστευτικές ροές προς την ΕΕ. Ανακαλύψτε τα τελευταία στοιχεία στο γράφημά μας.

Βίντεο 

       
(Διάρκεια βίντεο:) 

Άρθρα 

Δελτία Τύπου: Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο  

Περισσότερες πληροφορίες 

Βίντεο 

Άρθρα 

       

Οι ευρωβουλευτές άσκησαν σφοδρή κριτική στην Τουρκία για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία και ζήτησαν μέτρα εναντίον της, κατά τη διάρκεια συζήτησης της ολομέλειας στις 23 Οκτωβρίου.