Αξιοποιώντας τις ευκαιρίες της παγκοσμιοποίησης 
Πως σκοπεύει η ΕΕ να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες του διεθνούς εμπορίου 

Οικονομία  Τελευταία ενημέρωση: 
 
Δημιουργήθηκε στις:   

Η παγκοσμιοποίηση προσφέρει ευκαιρίες αλλά θέτει και κινδύνους. Μάθετε πως η ΕΕ προσπαθεί να επωφεληθεί από το διεθνές εμπόριο.

Κοινοποίηση αυτής της σελίδας: 

Άρθρα 

Singapore harbour © CC0 Photo by chuttersnap on Unsplash        
Δελτία Τύπου 

Δελτία Τύπου 

Το ΕΚ έδωσε «πράσινο φως» για τις συμφωνίες ελευθέρων συναλλαγών και προστασίας επενδύσεων μεταξύ ΕΕ και Σιγκαπούρης - πρότυπο για περαιτέρω συνεργασία με τη ΝΑ Ασία.

Workers' right and citizens rights protection ©AP Images/European Union-EP        

Ως μια από τις μεγαλύτερες εμπορικές δυνάμεις στον κόσμο η ΕΕ θέλει να αξιοποιήσει στο έπακρο τις δυνατότητες που της προσφέρει η παγκοσμιοποίηση, διατηρώντας ταυτόχρονα δίκαιους κανόνες και διαφάνεια. Πριν τη συζήτηση της ολομέλειας στις 16 Μαΐου για την αντιμετωπίση της παγκοσμιοποίησης, διαβάστε τι κάνει το ΕΚ για την καταπολέμηση του αθέμιτου ανταγωνισμού, την προστασία των καταναλωτών αλλά και την προστασία των ευρωπαϊκών αρχών στις εμπορικές συναλλαγές με τρίτες χώρες.

Γράφημα: οι εμπορικές συμφωνίες της ΕΕ υπό διαπραγμάτευση        

Η ΕΕ διαπραγματεύεται πολλές εμπορικές συμφωνίες με χώρες από όλο τον κόσμο. Ανακαλύψτε ποιες συμφωνίες βρίσκονται υπό διαπραγμάτευση.

Genetically modified beef steak - Conceptual image        

Οι εμπορικοί πόλεμοι έχουν αποδειχθεί καταστροφικοί για όσους εμπλέκονται.Ωστόσο ορισμένες χώρες όταν θεωρούν ότι υπάρχουν ακατάλληλα για την υγεία προϊόντα και αθέμιτος ανταγωνισμός θέτουν εμπορικούς περιορισμούς προκειμένου να προστατευθούν.Στις 21 Ιανουαρίου η επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου θα συζητήσει την βελτίωση των κανόνων που θα ορίζουν το χρόνο και τον τόπο που η ΕΕ θα μπορεί να επιβάλλει μέτρα κατά των επιδοτήσεων και μέτρα κατά του ντάμπινγκ,με αφορμή την περσινή σύγκρουση με την Κίνα.