Κοινοποίηση αυτής της σελίδας: 

Άρθρα 

MFF Banner Campaign Material        

Επενδύσεις στην Ευρώπη: Σημασία δεν έχουν τα εκατομμύρια ευρώ. Σημασία έχουν τα εκατομμύρια άνθρωποι.

cover picture for infographic on the European Parliament's position in the EU long-term budget negotiations showing what priorities require new funds        

Το ΕΚ τάσσεται υπέρ ενός ισχυρού ευρωπαϊκού προϋπολογισμού για το 2021-2027, o οποίος θα ανταποκρίνεται στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη και στις προσδοκίες των Ευρωπαίων πολιτών.

Άρθρα 

©123RF/European Union–EP        

Το ΕΚ προειδοποιεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι πρέπει να έχει έτοιμο εναλλακτικό πλάνο σε περίπτωση που υπάρξει περαιτέρω καθυστέρηση στην έγκριση του μακροπρόθεσμου προϋπολογισμού της ΕΕ.

Άρθρα 

Today in plenary EC President Juncker unveil to MEPs the proposal for the next 7-year budget, right after its adoption by the college this morning.        
Δελτία Τύπου 

Δελτία Τύπου 

Οι περισσότεροι ευρωβουλευτές εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να αυξήσει τις εθνικές συνεισφορές στο 1,11% του ΑΕΕ και να εισαγάγει νέες πηγές εσόδων.

Ο Αλάν Λαμασούρ στο γραφείο του        

Σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Λαμασούρ δήλωσε ότι οι τρεις εκπρόσωποι του ΕΚ επέμειναν ότι η τελική έκθεση της ομάδας δεν θα πρέπει να περιορίζεται σε μία ή δύο προτάσεις αλλά σε ένα ευρύ φάσμα πιθανών λύσεων για να εξασφαλιστεί ισορροπία. Για παράδειγμα, αν ένα έτος ένας ειδικός φόρος δεν λειτουργήσει όπως θα έπρεπε, τότε αυτό το κενό δεν θα πρέπει να αποτελέσει βάρος για το ευρωπαϊκό προϋπολογισμό.

Πολυετής προϋπολογισμός της ΕΕ: Προετοιμασία για τη νέα πραγματικότητα        

Προϋπολογισμός που «κλειδώνει» για επτά χρόνια δεν είναι δυνατόν να δώσει την ευελιξία που απαιτείται για την αντιμετώπιση απρόβλεπτων γεγονότων. Με το σκεπτικό αυτό το ΕΚ είχε φροντίσει, ήδη από το 2013 και την έγκριση του τρέχοντος μακροπρόθεσμου προϋπολογισμού (Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο, ΠΔΠ) 2014-2020 , να γίνει ενδιάμεσος έλεγχος ώστε να είναι βέβαιο ότι τα κονδύλια παραμένουν προσαρμοσμένα στις ανάγκες.