Τα δικαιώματα των επιβατών 
Τα δικαιώματά μας ως επιβάτες.  

Κοινωνία  Τελευταία ενημέρωση: 
 
Δημιουργήθηκε στις:   

Ανακαλύψτε τι κάνει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προκειμένου να προστατεύσει όσους ταξιδεύουν με αεροπλάνο, τρένο, πλοίο ή λεωφορείο.

Κοινοποίηση αυτής της σελίδας: 

Άρθρα 

Πίνακας ανακοινώσεων πτήσεων        
Δελτία Τύπου 

Δελτία Τύπου 

Οι επιβάτες που ταξιδεύουν αεροπορικώς θα λαμβάνουν πιο εύκολα αποζημίωση στην περίπτωση καθυστέρησης της πτήσης και καθήλωσής τους στο αεροδρόμιο, σύμφωνα με νομοσχέδιο που ενέκρινε το Κοινοβούλιο στο στάδιο της πρώτης ανάγνωσης, την Τρίτη. Οι αεροπορικές εταιρείες θα υπόκεινται επίσης σε σαφείς κανόνες σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης των καταγγελιών των επιβατών.

EU passenger rights ©BELGA/EASYFOTOSTOCK        

Οι μετακινήσεις μέσα στις γιορτές μπορεί να είναι εφιάλτης. Τα αεροπλάνα είναι γεμάτα, οι τιμές των εισιτηρίων εκτοξεύονται στα ύψη και ο καιρός ενίοτε προκαλεί χάος στα αεροδρόμια... Οι επιβάτες έχουν όμως δικαιώματα αν η πτήση τους έχει καθυστέρηση ή αν ακυρωθεί και η επιτροπή Μεταφορών του ΕΚ ψήφισε την Τρίτη την ενίσχυση των δικαιωμάτων αυτών...

Ρεπορτάζ EuroparlTV        

Εκατομμύρια Ευρωπαίοι ταξιδεύουν κάθε χρόνο εντός κι εκτός της ΕΕ, κάτι που συνήθως σημαίνει ότι είναι και επιβάτες, αεροπλάνων, πλοίων, τρένων ή και λεωφορείων. Αυτό με τη σειρά του σημαίνει ότι έχουν και δικαιώματα έστω και αν πολλές φορές δεν τα γνωρίζουν. Γι αυτό το ΕΚ θέλει τώρα και να ενισχύσει τα δικαιώματα αυτά και κυρίως, να ενισχύσει το δικαίωμα των επιβατών να τα... ξέρουν.

Βίντεο 

Άρθρα 

Ο Brian Simpson στο Facebook chat        

Τα δικαιώματα που παρέχει ο νόμος στους επιβάτες είναι σημαντική ασπίδα προστασίας για όσους ταξιδεύουν στην ΕΕ και το ΕΚ προωθεί τώρα βελτιώσεις και προσθήκες στη νομοθεσία με στόχο ακόμα καλύτερη στήριξη του επιβάτη. Ο πρόεδρος της επιτροπής Μεταφορών του ΕΚ, Βρετανός Σοσιαλιστής, Μπράιαν Σίμπσον, συζήτησε τα θέματα αυτά στο Facebook στις 27 Φεβρουαρίου, τονίζοντας ότι "είμαστε αποφασισμένοι να κλείσουμε τα παραθυράκια του νόμου γιατί οι αρμόδιοι δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους".

Ο τουρισμός στην ΕΕ        

Περισσότερα δικαιώματα για τους επιβάτες και καλύτερη εφαρμογή όσων ήδη έχουν αναγνωρισθεί, είναι στόχοι που παραμένουν κεντρικοί για το ΕΚ, το οποίο τους ερχόμενους μήνες θα εξετάσει με μεγάλη προσοχή τη βελτίωση των δικαιωμάτων των αεροπορικών επιβατών καθώς και την απελευθέρωση των σιδηροδρομικών συγκοινωνιών. Σήμερα, παγκόσμια Ημέρα για τον τουρισμό, δείτε το γράφημά μας για τον τουρισμό στην Ευρώπη.