Κοινωνία 

Προϊόντα για την κατηγορία αυτή 

Infographic showing EU countries's greenhouse gas emissions in 2005 and 2018 and comparing progress towards the 2020 reduction target        

Η ΕΕ έθεσε φιλόδοξους στόχους για τη μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου μέχρι το 2020. Δείτε τα στοιχεία για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την πρόοδο της Ένωσης.

Ακυρωμένες πτήσεις σε ενημερωτικό πίνακα  ©Synthex/Adobe Stock        

Ακυρώθηκε η πτήση σας λόγω του COVID-19; Δεν σας επιτρέπονται τα ταξίδια ή προτιμάτε να αποφύγετε τις μετακινήσεις; Ανακαλύψτε τα δικαιώματά σας ως επιβάτες στην περίοδο του κορονοϊού.

Εφαρμογές ανίχνευσης Covid-19        

Οι εφαρμογές κινητών τηλεφώνων θα μπορούσαν να παίξουν τον ρόλο τους στην καταπολέμηση του Covid-19, αλλά εγείρουν ζητήματα προστασίας προσωπικών δεδομένων. Τι κάνει η ΕΕ για να βοηθήσει;

cover picture for Covid19 timeline of EU actions        

Η ΕΕ λαμβάνει πολλά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορoνοϊού και των επιπτώσεών της. Δείτε το χρονοδιάγραμμα για να έχετε σαφή εικόνα ανά θέμα.

Καταπολέμηση των ελλείψεων φαρμάκων στην ΕΕ        

Μάθετε γιατί υπάρχει έλλειψη φαρμάκων στην ΕΕ, ποιος είναι ο αντίκτυπος της πανδημίας του κορονoϊού και πώς το Κοινοβούλιο θέλει να βελτιώσει την κατάσταση.

Το πρόγραμμα "Εγγυήσεις για τη νεολαία" της ΕΕ έχει βοηθήσει πάνω από 24 εκατομμύρια νέους από το 2013.  ©JackF/AdobeStock        

Η ανεργία των νέων παραμένει βασική πηγή ανησυχίας μετά το ξέσπασμα της κρίσης του κορονοϊού. Μάθετε περισσότερα για την πρωτοβουλία της ΕΕ που βοηθάει τους νέους να βρουν εργασία.

©Vchalup/AdobeStock        

Το νέο πρόγραμμα της ΕΕ, EU4Health, στοχεύει στην ενίσχυση των συστημάτων υγείας της Ευρώπης, ώστε να ανταποκρίνονται καλύτερα σε μελλοντικές κρίσεις, όπως η πανδημία του Covid-19.

EU funding for COVID-19 research        

Καθώς ο κόσμος αγωνίζεται για να περιορίσει την πανδημία του κορονοϊού, η ΕΕ στηρίζει προσπάθειες για την ανάπτυξη εμβολίων και αποτελεσματικών θεραπειών το συντομότερο δυνατό.