Κόσμος 

Προϊόντα για την κατηγορία αυτή 

Γράφημα: οι εμπορικές συμφωνίες της ΕΕ υπό διαπραγμάτευση        

Κόσμος 
 

Η ΕΕ διαπραγματεύεται πολλές εμπορικές συμφωνίες με χώρες από όλο τον κόσμο. Ανακαλύψτε ποιες συμφωνίες βρίσκονται υπό διαπραγμάτευση.

Πάνω από το ένα τέταρτο των αιτούντων άσυλο στους οποίους παραχωρήθηκε καθεστώς προστασίας το 2019 προήλθε από τη Συρία ©Ajdin Kamber        

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που οδηγούν στη μετανάστευση: από την ασφάλεια, τη δημογραφία και τα ανθρώπινα δικαιώματα έως τη φτώχεια και την κλιματική αλλαγή. Μάθετε περισσότερα στο άρθρο μας.

"Το χρώμα του δέρματος μου δεν είναι έγκλημα"        

Ο ρατσισμός δεν έχει θέση στην ΕΕ, τόνισαν οι ευρωβουλευτές σε συζήτηση για την αστυνομική βία και τις διακρίσεις, μετά από μαζικές διαδηλώσεις κατά του ρατσισμού στις ΗΠΑ και στην ΕΕ.

Αεροφωτογραφία του Κιέβου ©Goinyk/AdobeStock        

Η ΕΕ υποστήριξε τις ανατολικές γειτονικές χώρες και τα Δυτικά Βαλκάνια στις προσπάθειες αντιμετώπισης της πανδημίας του COVID-19, εξετάζοντας παράλληλα τις μελλοντικές τους σχέσεις.

While the world is fighting Covid19, the EU is starting aid packages for the most vulnerable countries to prevent a deeper health and social crisis. A fund of €20 billion will to help partner countries respond to the crisis, support health, water and sanitation systems and back small and medium enterprises.        

Ο κορωνοϊός στην Αφρική θα μπορούσε να είναι καταστροφικός. Η απάντηση της Ευρώπης πρέπει να υπερβαίνει τα σύνορά της, λέει ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανάπτυξης, Τομάς Τόμπι.

cover picture for Press Freedom article        

Ο κορονοϊός έχει πλήξει τον τομέα των ΜΜε σε μια εποχή που παίζουν καθοριστικό ρόλο στην παροχή αληθών πληροφοριών και στην αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης σχετικά με την πανδημία.

Εδώ και πολλά χρόνια, η Τουρκία και η ΕΕ συνεργάζονται πάνω σε θέματα σχετικά με το εμπόριο, τη μετανάστευση και το ΝΑΤΟ. Οι συνομιλίες για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ ξεκίνησαν το 2005. Μετά από ένα αποτυχημένο πραξικόπημα το 2016, η Τουρκία επέβαλε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η οποία επιτρέπει στην κυβέρνηση να παρακάμπτει το κράτος δικαίου και να φιμώνει τους πολιτικούς της αντιπάλους. Σύμφωνα με την ΕΕ, η χώρα δεν μπορεί να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση παρά μόνον εάν βελτιωθεί η κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ο αντιπρόεδρος της αντιπροσωπείας για τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας, Μιλτιάδης Κύρκος, εξηγεί το πού βρίσκονται οι συνομιλίες.        

Οι ανησυχίες για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία και η επέμβασή της στη Συρία έχουν οδηγήσει σε επανεξέταση των σχέσεων ΕΕ-Τουρκίας.

Ο βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντάλα ΙΙ απευθύνεται στα μέλη του ΕΚ κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Στρασβούργο, την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου.        

Ο βασιλιάς της Ιορδανίας υπογράμμισε τη σημασία της διαφύλαξης της ειρήνης στη Μέση Ανατολή κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Στρασβούργο, την Τετάρτη.