Ο βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντάλα ΙΙ στο ΕΚ  

 
 

Κοινοποίηση αυτής της σελίδας: 

Ο βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντάλα ΙΙ απευθύνεται στα μέλη του ΕΚ κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Στρασβούργο, την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου.  

Ο βασιλιάς της Ιορδανίας υπογράμμισε τη σημασία της διαφύλαξης της ειρήνης στη Μέση Ανατολή κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Στρασβούργο, την Τετάρτη.

"Οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή γίνονται αισθητές σε όλο τον κόσμο", είπε ο Αμπντάλα ΙΙ ιμπν Χουσεΐν, μιλώντας για τη σημασία της διαφύλαξης της σταθερότητας στη Μέση Ανατολή και τις δυνητικές ολέθριες συνέπειες των συγκρούσεων στην περιοχή.


Πρόκειται για την έκτη επίσκεψή του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κατόπιν επισκέψεων το 2002, 2007, 2012, 2013 και 2015.


Ο βασιλιάς της Ιορδανίας αναφέρθηκε στην ισραελο-παλαιστινιακή διένεξη, στις πρόσφατες εντάσεις μεταξύ του Ιράν και των ΗΠΑ, στη συριακή κρίση, στην κατάσταση που επικρατεί στη Λιβύη, αλλά και στη σημασία της παροχής ευκαιριών και ελπίδας στους νέους στην περιοχή.

"Ο πατέρας μου, ο εκλιπών βασιλιάς Χουσεΐν, μου έμαθε ότι η διαφύλαξη της ειρήνης είναι πάντα το δυσκολότερο, αλλά ανώτερο μονοπάτι. Και τα δύσκολα μονοπάτια είναι πάντα καλύτερο να τα διασχίζουμε με τους φίλους μας. Φίλους όπως εσάς και τους λαούς της Ευρώπης, ώστε μαζί να χτίσουμε το μέλλον που μας αξίζει και που όλοι μας αποζητάμε", τόνισε.

Απαντώντας στον βασιλιά Abdullah, ο πρόεδρος Νταβίντ Σασόλι είπε: "Νομίζω ότι τα πρόσφατα συμβάντα αναδεικνύουν τη σημασία του έργου που πρέπει ακόμα να φέρουμε εις πέρας από κοινού".