Τελευταίες ειδήσεις 

Featured 

EU funding for COVID-19 research        

Η ΕΕ ενέκρινε έξτρα χρηματοδότηση για την στήριξη των ερευνητικών προγραμμάτων για την ανάπτυξη εμβολίου και αποτελεσματικών θεραπειών για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

In these days of stress about coronavirus is easy to fall into a fake news about COVID-19. Better to check before sharing it ! ©Mirko/Adobe Stock        

Το ξέσπασμα του κορωνοϊού έχει οδηγήσει σε παραπληροφόρηση η οποία δυσχεραίνει τις προσπάθειες περιορισμού της πανδημίας. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε τι μπορείτε να κάνετε.

COVID-19: τελική ψηφοφορία στην ολομέλεια του ΕΚ για την έγκριση κρίσιμων μέτρων στήριξης της ΕΕ        
Δελτία Τύπου 

Δελτία Τύπου 
COVID-19: το Κοινοβούλιο ενέκρινε κρίσιμα μέτρα στήριξης από την ΕΕ 

 

Στο πλαίσιο της κοινής αντίδρασης της ΕΕ στην εξάπλωση του COVID-19, οι ευρωβουλευτές υιοθέτησαν σχεδόν ομόφωνα τρεις επείγουσες προτάσεις στην έκτακτη σύνοδο της ολομέλειας την Πέμπτη.

Κοινοποίηση αυτής σελίδας στο Twitter

Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού: to 0,6% των Ευρωπαίων ενδέχεται να επηρεάζεται από διαταραχές του αυτιστικού φάσματος. Δε… https://t.co/DWhU2EbIpv

Τελευταία δελτία Τύπου 

Δείτε επίσης: 

European Parliament President, David Sassoli, intervention at the video conference European Summit meeting, today in Brussels.        

Θέματα ΕΕ 
 

Η ΕΕ πρέπει να αναλάβει ηγετικό ρόλο στην αναζωογόνηση της ευρωπαϊκής οικονομίας μετά την κρίση με τον κορωνοϊό, είπε ο πρόεδρος του ΕΚ, Νταβίντ Σασόλι, στους ηγέτες της ΕΕ, στις 26 Μαρτίου.

Η ΕΕ εντείνει τις ενέργειές της απέναντι στον κορωνοϊό        

Αυτή την Πέμπτη, το ΕΚ πραγματοποιεί ειδική σύνοδο ολομέλειας για την έγκριση των πρώτων μέτρων που θα βοηθήσουν ανθρώπους και επιχειρήσεις να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες του κορονοϊού.

Εδώ και πολλά χρόνια, η Τουρκία και η ΕΕ συνεργάζονται πάνω σε θέματα σχετικά με το εμπόριο, τη μετανάστευση και το ΝΑΤΟ. Οι συνομιλίες για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ ξεκίνησαν το 2005. Μετά από ένα αποτυχημένο πραξικόπημα το 2016, η Τουρκία επέβαλε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η οποία επιτρέπει στην κυβέρνηση να παρακάμπτει το κράτος δικαίου και να φιμώνει τους πολιτικούς της αντιπάλους. Σύμφωνα με την ΕΕ, η χώρα δεν μπορεί να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση παρά μόνον εάν βελτιωθεί η κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ο αντιπρόεδρος της αντιπροσωπείας για τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας, Μιλτιάδης Κύρκος, εξηγεί το πού βρίσκονται οι συνομιλίες.        

Οι ανησυχίες για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία και η επέμβασή της στη Συρία έχουν οδηγήσει σε επανεξέταση των σχέσεων ΕΕ-Τουρκίας.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Τσαρλς Μισέλ, αναγνωρίζει την ανεπιτυχή έκβαση της συνόδου κορυφής για τον προϋπολογισμό        

Η ΕΕ πρέπει να διαθέτει τα μέσα για να αντιμετωπίσει προκλήσεις όπως ο κορονoϊός ή η κρίση στα σύνορα, δήλωσαν οι ευρωβουλευτές κατά τη διάρκεια συζήτησης για τον προϋπολογισμό της ΕΕ.

A general view of the hemicycle in Brussels at the opening of March plenary session.        

Την απάντηση της ΕΕ στο ξέσπασμα του κορωνοϊού, την κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα και τον μακροπρόθεσμο προϋπολογισμό συζήτησαν οι ευρωβουλευτές σε μια σύντομη σύνοδο ολομέλειας.

Ειδοποίηση ηλεκτρονικού μηνύματος 

Εγγραφή για ενημερώσεις σχετικά με τα αγαπημένα σας θέματα