Τελευταίες ειδήσεις 

Featured 

Plenary debate with Council and Commission statements on the preparation of the Extraordinary European Council Meeting of 20 February 2020 on the Multiannual Financial Framework.        
Δελτία Τύπου 

Δελτία Τύπου 
Υπεράνω χρημάτων: ο προϋπολογισμός της ΕΕ θα καθορίσει το μέλλον της Ευρώπης 

 

Το ΕΚ τόνισε ότι θα εγκρίνει τον προϋπολογισμό μόνο αν αυτός συνάδει με τις φιλοδοξίες της ΕΕ, κατά τη συζήτηση για το πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο 2021-2027.

Οι πιο σημαντικές στιγμές της ολομέλειας του Φεβρουαρίου        

Ο μακροπρόθεσμος προϋπολογισμός, η εμπορική συμφωνία μεταξύ ΕΕ και Βιετνάμ και οι μελλοντικές σχέσεις ΕΕ- Βρετανίας, ήταν μεταξύ άλλων στην ατζέντα της ολομέλειας του Φεβρουαρίου.

EU-UK negotitations illustration image ©Thaut Images/Adobe Stock        
Δελτία Τύπου 

Δελτία Τύπου 
ΕΕ - Ηνωμένο Βασίλειο: κομβικής σημασίας οι ισότιμοι όροι για δίκαιο ανταγωνισμό 

 

Το ΕΚ ζητά να διατηρηθούν ισότιμοι όροι ανταγωνισμού μέσω ισχυρών δεσμεύσεων και να υπάρξει «δυναμική ευθυγράμμιση» στο Ηνωμένο Βασίλειο με τους κανόνες της ΕΕ.

The Restorers, 2019 Sakharov Prize finalists, a group of five students from Kenya who have developed an app helping girls deal with female genital mutilation.        

Περισσότερες από 200 εκ. γυναίκες εν ζωή έχουν υποστεί ακρωτηριασμό των γεννητικών τους οργάνων. Μάθετε στο άρθρο μας που συμβαίνει αυτό, για ποιους λόγους και ποιες είναι οι συνέπειες.

Κοινοποίηση αυτής σελίδας στο Twitter

Την Τετάρτη, το ΕΚ ενέκρινε τη συμφωνία ελεύθερων συναλλαγών μεταξύ ΕΕ και Βιετνάμ 🇪🇺 🇻🇳. Για να ανακαλύψετε τα οφέ… https://t.co/XXUVu50KVD

Τελευταία δελτία Τύπου 

Δείτε επίσης: 

Γράφημα.        

Κόσμος 
 

Οι ΕΕ διαπραγματεύεται πολλές εμπορικές συμφωνίες με χώρες από όλο τον κόσμο. Δείτε ποιές συμφωνίες βρίσκονται υπό διαπραγμάτευση αλλά και ποια είναι η διαδικασία.

Brexit – Ποιο είναι το επόμενο βήμα;        

Η αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας από την ΕΕ δεν συνεπάγεται το τέλος της μεταξύ τους συνεργασίας. Σύντομα θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις ώστε να καθοριστoύν οι μελλοντικές τους σχέσεις.

banner        
Προτεραιότητα 

Προτεραιότητα 
Ενιαία Ψηφιακή Αγορά  

Οικονομία 
 

Πώς η Ευρώπη δημιουργεί μία ενιαία ψηφιακή αγορά; Ανακάλυψε τις δράσεις του ΕΚ σχετικά με τη διαδικτυακή ουδετερότητα, την καινοτομία, το ηλεκτρονικό εμπόριο και τον γεωγραφικό αποκλεισμό.

Προσεχώς στο Στρασβούργο: η συμφωνία ΕΕ-Βιετνάμ, το Brexit, η ΤΝ και πολλά άλλα        

Οι μελλοντικές σχέσεις μεταξύ της ΕΕ και της Μεγάλης Βρετανίας, η εμπορική συμφωνία ΕΕ-Βιετνάμ και η τεχνητή νοημοσύνη στην ατζέντα της ολομέλειας την ερχόμενη εβδομάδα.

Γράφημα: Το χρονολόγιο του ΕΚ        

Τι γνωρίζετε για την ιστορία της Ευρώπης και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου; Βρείτε πληροφορίες για όλα τα σημαντικά γεγονότα στο διαδραστικό γράφημα που ετοιμάσαμε.

© European Union 2019 -EP        

Στις 3 Ιουλίου του 2019, οι ευρωβουλευτές εξέλεξαν τον Ντάβιντ Σασόλι ως πρόεδρο του ΕΚ κι έπειτα επέλεξαν τους 14 αντιπροέδρους και τους πέντε κοσμήτορες για τα επόμενα δυόμισι χρόνια.

What is the EU?        

Κοινωνία 
 

Στην ΕΕ είμαστε ενωμένοι μέσα από τη διαφορετικότητα. Παρακολουθήστε το βίντεο για να μάθετε περισσότερα.

Ειδοποίηση ηλεκτρονικού μηνύματος 

Εγγραφή για ενημερώσεις σχετικά με τα αγαπημένα σας θέματα