ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΗ  

Δελτία Τύπου 
 
 

Κοινοποίηση αυτής της σελίδας: 

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΗ  

Δύο εκδηλώσεις αφιερωμένες στο Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη, διοργάνωσε το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014, στα γραφεία του στην Αθήνα και στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών Βασιλίσσης Όλγας στη Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή των ευρωβουλευτών Μιλτιάδη Κύρκου, Ελισσάβετ Βόζεμπεργκ και Θεόδωρου Ζαγοράκη.

Στο εκδήλωση στην Αθήνα μίλησαν οι ευρωβουλευτές Μ. Κύρκος και Ελ. Βόζεμπερκ, ο Αντώνης Καϊλής, Αναπληρωτής Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, η Άννα Ευσταθίου, Εκπρόσωπος Τύπου της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, καθώς και οι βραβευθέντες Χρήστος Αλεφάντης, Διευθυντής σύνταξης του περιοδικού δρόμου "Σχεδία", παρουσίαζοντας την Οργάνωση"Διογένης'' και οΚώστας Γιαννόπουλος, Προέδρος Δ.Σ. "Το Χαμόγελο του Παιδιού", που παρουσίασε τις δραστηριότητες της Οργάνωσης.


Τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος Γιάννης Συμεωνίδης.


Στην εκδήλωση προβλήθηκε βίντεο-μήνυμα του Δημήτρη Παπαδημούλη, Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.


Στην εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη μίλησαν ο κ. Λεωνίδας Αντωνακόπουλος, Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, ο Δημήτρης Σκιαθίτης, Διοικητής του ΚΕΑΤ Ελλάδος και η Σοφία Γκίκα, Προϊσταμένη του ΚΕΑΤ (Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλονίκης).


Τις εκδηλώσεις παρακολούθησε πολυπληθές κοινό, ενώ προβλήθηκαν παράλληλα και μέσω livestreaming.