Σύνοδος 2ης ολομέλειας Νοεμβρίου: δώστε τέλος στη βία εναντίον των γυναικών 

Δελτία Τύπου 
Σύνοδος Ολομέλειας 
 
 

Κοινοποίηση αυτής της σελίδας: 

Το ΕΚ φωταγωγημένο πορτοκαλί στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Orange the World», ως ένδειξη αλληλεγγύης σε γυναίκες που έχουν πέσει θύματα βίας  

Ο Πρόεδρος Sassoli κήρυξε ενός λεπτού σιγή για όλες τις γυναίκες που έχουν υποστεί βία, κατά την έναρξη της συνόδου της ολομέλειας στο Στρασβούργο.

Μία στις τρεις γυναίκες και κορίτσια υφίστανται σωματική ή σεξουαλική βία κατά τη διάρκεια της ζωής τους, είπε ο Πρόεδρος Sassoli, προσθέτοντας ότι η έμφυλη βία αποτελεί παραβίαση βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Αναφέροντας τη βία εναντίον γυναικών και κοριτσιών ως ένα από τα κύρια εμπόδια για την επίτευξη των στόχων της Agenda 2030 για τη βιώσιμη ανάπτυξη, κάλεσε όλα τα κράτη μέλη να επικυρώσουν τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης, την πρώτη νομικά δεσμευτική διεθνή συμφωνία για την πρόληψη και την καταπολέμηση της βίας εναντίον των γυναικών και των κοριτσιών.

Τιμώντας τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, το κτίριο του Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο θα φωταγωγηθεί σε πορτοκαλί χρώμα στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Orange the World», ως ένδειξη αλληλεγγύης προς όλες τις γυναίκες και τα κορίτσια που έχουν πέσει θύματα βίας.

Μπορείτε να διαβάσετε την ομιλία του Προέδρου Sassoli εδώ.

Αλλαγές στην ημερήσια διάταξη

Τρίτη

Η συζήτηση «Μέτρα για την αντιμετώπιση του αντικτύπου της απόφασης του ΠΟΕ σχετικά με τη διαφορά για την Airbus στην ευρωπαϊκή γεωργία» θα λάβει χώρα την Τρίτη το απόγευμα ως τέταρτο σημείο πριν από τη συζήτηση για την «κρίση στο δευτεροβάθμιο δικαιοδοτικό όργανο του ΠΟΕ».

Η σύνοδος την Τρίτη παρατείνεται μέχρι τις 23:00.

Η συζήτηση «Δημόσιες διακρίσεις και ρητορική μίσους εναντίον των ατόμων ΛΟΑΔΜ, συμπεριλαμβανομένων των ‘περιοχών χωρίς ΛΟΑΔΜ’» θα ολοκληρωθεί με πρόταση ψηφίσματος που θα τεθεί σε ψήφιση στην ολομέλεια του Δεκεμβρίου.


Πέμπτη

Οι ψηφοφορίες θα ξεκινήσουν στις 11:30 και θα τελειώσουν στις 13:30.

Ο τίτλος της συζήτησης «Φυλάκιση των υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ελευθερίας της θρησκείας στην Αλγερία» αλλάζει σε «η κατάσταση των ελευθεριών στην Αλγερία»

Αιτήματα των επιτροπών για έναρξη τριμερών διαπραγματεύσεων με το Συμβούλιο και την Επιτροπή

Οι αποφάσεις των διαφόρων κοινοβουλευτικών επιτροπώνγια την έναρξη των διοργανικών διαπραγματεύσεων (άρθρο 69γ) δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα της ολομέλειας.

Εάν δεν υπάρξει κανένα αίτημα Τρίτη τα μεσάνυχτα για να τεθούν οι αποφάσεις αυτές σε ψηφοφορία στην ολομέλεια, τότε οι επιτροπές μπορούν να ξεκινήσουν τις διαπραγματεύσεις.