Συζήτηση για την Ευρωπαϊκή Ένωση Υγείας και την αντιμετώπιση της πανδημίας 

Δελτία Τύπου 
 
 

Κοινοποίηση αυτής της σελίδας: 

Οι ευρωβουλευτές θα συζητήσουν το πακέτο για την Ευρωπαϊκή Ένωση Υγείας και για την παγκόσμια διάσταση της αντιμετώπισης της πανδημίας από την ΕΕ με την επίτροπο Κυριακίδου.

Πότε: Πέμπτη 22 Απριλίου, 8:45πμ - 10:00πμ (τοπική ώρα)

Πού: Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, κτίριο József Antall, αίθουσα 4Q2 και μέσω τηλεδιάσκεψης


Τα μέλη της επιτροπής Δημόσιας Υγείας του ΕΚ θα ανταλλάξουν απόψεις με την επίτροπο Υγείας Στέλλα Κυριακίδου σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση, την πρόοδο και τις προοπτικές στους τομείς της υγείας και της ασφάλειας των τροφίμων στην ΕΕ. Η ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά τις δράσεις της ΕΕ για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού αναμένεται να τεθεί στο επίκεντρο της συζήτησης, συμπεριλαμβανομένων θεμάτων που άπτονται της ευρωπαϊκής στρατηγικής εμβολιασμού, του Ευρωπαϊκού Ψηφιακού Πράσινου Πιστοποιητικού, της παγκόσμιας πρωτοβουλίας COVAX, του «εκκολαπτηρίου HERA» (που παρακολουθεί τις μεταλλάξεις του ιού) και του προγράμματος EU4Health. Άλλα θέματα που ενδεχομένως συνδέονται με την οικοδόμηση μιας Ευρωπαϊκής Ένωσης Υγείας και ίσως συζητηθούν συμπεριλαμβάνουν την Στρατηγική για τα Φάρμακα, την Ευρωπαϊκή δράση για την μικροβιακή αντοχή, το Ευρωπαϊκό Σχέδιο της για την καταπολέμηση του καρκίνου, καθώς επίσης και τη «Στρατηγική από το αγρόκτημα στο πιάτο».


Παρακολουθήστε τη συζήτηση ζωντανά.


* * *

Πότε: Πέμπτη 22 Απριλίου, 2:30μμ - 3:30μμ (τοπική ώρα)

Που: Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, κτίριο József Antall, αίθουσα 4Q2 και μέσω τηλεδιάσκεψης

Κατά τη διάρκεια της απογευματινής συνεδρίασης, τα μέλη της επιτροπής του ΕΚ θα συζητήσουν επίσης τις διεθνείς επιπτώσεις και τις παγκόσμιες προοπτικές των μέτρων που εντάσσονται στο πακέτο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Υγείας, και πιο συγκεκριμένα την πρόταση για τις διασυνοριακές απειλές στον τομέα της υγείας, με ειδικούς από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ). Στη συζήτηση θα καλυφθούν και άλλα θέματα όπως οι δράσεις του ΠΟΥ για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, συμπεριλαμβανομένης της συνεργασίας του με την ΕΕ στο πλαίσιο του Διεθνούς Υγειονομικού Κανονισμού.


Παρακολουθήστε τη συζήτηση ζωντανά.