Αποτελέσματα των ευρωπαϊκών εκλογών 

 
 

Κοινοποίηση αυτής της σελίδας: 

Ο νέος, χρηστικός ιστότοπος με τα αποτελέσματα των παλιότερων και των επερχόμενων ευρωπαϊκών εκλογών είναι διαθέσιμος σε όλες τις επίσημες γλώσσες της ΕΕ.

Το www.ekloges-apotelesmata.eu/ παρέχει συνολικά αποτελέσματα από τις ευρωπαϊκές εκλογές, συμπεριλαμβανομένων αναλύσεων ανά χώρα, με βάση στοιχεία από τις εθνικές αρχές.

Το παρελθόν των ευρωπαϊκών εκλογών

Ο ιστότοπος περιέχει στοιχεία για τις συνθέσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από το 1984, ανάλυση βάσει εθνικών κομμάτων και πολιτικών ομάδων από το 1979 και όλα τα αποτελέσματα σε εθνικό επίπεδο από το 2009. Παρέχει επίσης πληροφορίες για τις τάσεις των εκλογών, για παράδειγμα όσον αφορά τη συμμετοχή ανά φύλο.

Ένας δυναμικός και διαδραστικός ιστότοπος

  • Παρέχεται εργαλείο σύγκρισης δεδομένων μεταξύ διαφορετικών εκλογικών αναμετρήσεων.
  • Οι χρήστες μπορούν να διερευνήσουν πιθανές μετεκλογικές συμμαχίες με το εργαλείο υπολογισμού πλειοψηφιών, όταν δημοσιοποιηθούν οι πρώτες επίσημες προβολές στις 26 Μαΐου.
  • Με τη χρήση απλού εργαλείου γραφικών συστατικών («widget») οι επισκέπτες μπορούν να προσαρμόσουν τον ιστότοπο στις ανάγκες τους, το οποίο θα τους επιτρέψει επίσης να δημοσιεύσουν αποτελέσματα παλιότερων αναμετρήσεων στο δικό τους ιστότοπο «ζωντανά» αποτελέσματα.
  • Υπάρχει δυνατότητα «κατεβάσματος» στοιχείων σε αρχεία ανοιχτών δεδομένων (json, xml and csv) και αρχεία εικόνων (jpg and png).