Τρέχουσα γλώσσα: EL - ελληνικά  
 

Τι κάνει η Ευρώπη για μένα 

 
 

Κοινοποίηση αυτής της σελίδας: 

Ένας βραβευμένος νέος δικτυακός τόπος και το CitizensApp αναδεικνύουν τη θετική επίδραση της ΕΕ σε κάθε πολίτη ξεχωριστά και στους δήμους.

Τι κάνει η Ευρώπη για μένα  

Η ιστοσελίδα «Τι κάνει η Ευρώπη για μένα», δημιουργήθηκε από την Υπηρεσία Έρευνας του ΕΚ και περιλαμβάνει εκατοντάδες, σύντομα παραδείγματα του πώς επηρεάζει θετικά τη ζωή μας η ΕΕ. Οι χρήστες μπορούν να βρουν εύκολα συγκεκριμένες πληροφορίες για το τι κάνει η Ευρώπη για την περιοχή τους, το επάγγελμά τους ή ακόμα και τις αγαπημένες τους δραστηριότητες.

Εκδηλώσεις σε 1.400 τοποθεσίες

Περίπου 1.800 μονοσέλιδα σημειώματα είναι διαθέσιμα για ανάγνωση, μοίρασμα ή κάθε άλλη χρήση ως ιστοσελίδες ή ως αρχεία PDF. Είναι οργανωμένα σε δύο βασικές κατηγορίες. Στην πρώτη ενότητα, «Στον τόπο μου», οι χρήστες μπορούν να διαλέξουν πού ζουν και εργάζονται οι ίδιοι και οι οικογένειές τους. Ποια είναι η παρουσία της Ευρώπης στις πόλεις, τα χωριά και τις περιφέρειες της; Σε αυτό το τμήμα του ιστοτόπου καλύπτονται πάνω από 1.400 τοποθεσίες σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

400 δράσεις της ΕΕ για τους πολίτες

Στη δεύτερη ενότητα, «Στη ζωή μου», οι χρήστες θα βρουν 400 μονοσέλιδα σημειώματα με συγκεκριμένα στοιχεία που τους αφορούν προσωπικά. Για παράδειγμα, πώς επηρεάζει η ΕΕ την οικογένεια, την υγειονομική περίθαλψη, τα χόμπι, τα ταξίδια, την ασφάλεια, τις επιλογές των καταναλωτών και τα κοινωνικά δικαιώματα; Πώς στηρίζει τους πολίτες στην επαγγελματική τους ζωή σε δεκάδες εργασιακά αντικείμενα - από τους μελισσοκόμους έως τους οδηγούς λεωφορείων και τους ζυθοποιούς; Τι έχει κάνει η ΕΕ για όσους απολαμβάνουν δραστηριότητες αναψυχής, όπως ο αθλητισμός, η μουσική ή η παρακολούθηση τηλεοπτικών προγραμμάτων; Σε αυτή την ενότητα, διατίθεται επίσης μία σειρά από αρχεία ήχου σε πολλές γλώσσες.

Επόμενα βήματα

Η τρίτη ενότητά του έχει πιο λεπτομερή ενημερωτικά σημειώματα για τις πολιτικές της ΕΕ, περιγράφει ορισμένα από τα επιτεύγματα της τρέχουσας κοινοβουλευτικής θητείας, και της προοπτικής για το μέλλον, με ιδιαίτερη έμφαση στην κοινή γνώμη και τις ανησυχίες και τις προσδοκίες των πολιτών για τη δράση της ΕΕ.

Citizens’ App

Η εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να ανακαλύψουν τι έχει κάνει αλλά και τι σχεδιάζει να κάνει η ΕΕ. Οι χρήστες μπορούν να τρέξουν αναζητήσεις, να τη μοιραστούν, να χρησιμοποιήσουν προσωπικές ρυθμίσεις και να έχουν πρόσβαση σε εικοσιτέσσερις γλώσσες. Είναι διαθέσιμη δωρεάν στο App Store και το Google Play.