Τρέχουσα γλώσσα: EL - ελληνικά  
 

Οπτικοακουστικές υπηρεσίες και περιεχόμενο πολυμέσων  

 
 

Κοινοποίηση αυτής της σελίδας: 

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο παρέχει δωρεάν εργαλεία και υπηρεσίες πολυμέσων προκειμένου να βοηθήσει τα ΜΜΕ να καλύψουν το έργο του στο διάστημα μέχρι τις ευρωεκλογές.

Τηλεοπτικό στόυντιο στο ΕΚ στις Βρυξέλλες .jpg  

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται επιλογές «streaming» και ενσωμάτωσης. Διατίθενται επίσης κάμερες και στούντιο για ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές παραγωγές.

Περιεχόμενο πολυμέσων

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο παρέχει στα ΜΜΕ υψηλής ποιότητας, έτοιμο προς χρήση περιεχόμενο πολυμέσων, δελτία Τύπου, άρθρα, βίντεο, γραφήματα και φωτογραφικό υλικό. Περισσότερα στο φυλλάδιο «European Parliament reporting made easy - Multimedia products and services available to journalists» (στα αγγλικά).

Οπτικοακουστικές υπηρεσίες

Το Κοινοβούλιο αναμεταδίδει ζωντανά τις ολομέλειες και τις συνεδριάσεις των κοινοβουλευτικών επιτροπών. Η ζωντανή αυτή αναμετάδοση διατίθεται μέσω δορυφόρου και διαδικτύου σε ανάλυση κατάλληλη για τηλεόραση και διαδίκτυο. Το υλικό αυτό είναι διαθέσιμο στο Κέντρο Πολυμέσων.

Προσφέρει επίσης υπηρεσίες και εγκαταστάσεις όπως τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά στούντιο, πληρώματα «ENG» (ηχολήπτης και κάμεραμαν), θέσεις «stand-up» και φωτορεπορτάζ. Τα ΜΜΕ μπορούν να βρουν όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται εδώ (κάντε κλικ στις "Υπηρεσίες").


Συμπληρωματικές πληροφορίες

Η Υπηρεσία Έρευνας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (EPRS) παρέχει ανεξάρτητη, αντικειμενική και έγκυρη πληροφόρηση για να βοηθά στη λήψη αποφάσεων του Κοινοβουλίου και να προσφέρει γνώση σε βάθος σε όλους τους τομείς πολιτικής για το ευρύ κοινό.

Οι έρευνες, τα ενημερωτικά και τα θεματολογικά δελτία της EPRS είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα της και σε εφαρμογή για κινητές συσκευές.

Η «συλογή γραφικών» της EPRS προσφέρει συλλογή γραφικών παραστάσεων, διαγραμμάτων, πινάκων και χαρτών με στατιστικά στοιχεία που είναι ελεύθερης χρήσης (με αναφορά στην Υπηρεσία Έρευνας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ως πηγή). Οι εικόνες δημιουργήθηκαν από την EPRS με βάση στατιστικά στοιχεία προερχόμενα από πηγές που αναφέρονται στα γραφήματα.

Ειδικές διαπιστεύσεις για τις εκλογές

Όλοι οι δημοσιογράφοι και τα ΜΜΕ που επιθυμούν πρόσβαση στις εγκαταστάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τις μέρες πριν τις εκλογές και το βράδυ των εκλογών θα πρέπει να το δηλώσουν ώστε να λάβουν ειδική διαπίστευση. Διαβάστε περισσότερα στη σχετική ανακοίνωση για τα ΜΜΕ για τις ημέρες των εκλογών (23-27 Μαΐου).