Αίθουσα τύπου 

Φίλτρο 

Σύνοδος Ολομέλειας  
ENVI  
 

Λιγότερο ελκυστικά για τους νέους θέλουν οι ευρωβουλευτές να γίνουν τα προϊόντα καπνού, χάρη σε νομοσχέδιο που ενέκριναν την Τετάρτη. Το 65% της επιφάνειας των πακέτων των τσιγάρων θα καταλαμβάνουν εικόνες με προειδοποιήσεις για την υγεία, σύμφωνα με νομοσχέδιο που αναθεωρεί τη σημερινή οδηγία για τον καπνό. Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα θα θεωρούνται είτε φάρμακα, αν βοηθούν στο σταμάτημα του καπνίσματος, είτε προϊόντα καπνού, και θα διέπονται από την ανάλογη νομοθεσία.

Σύνοδος Ολομέλειας  
AFET  
 

Following the killing of journalist Jamal Khashoggi, the European Parliament calls on EU countries to unite and impose an EU-wide arms embargo on Saudi Arabia.

Σύνοδος Ολομέλειας  
BUDG  
 

Οι ευρωβουλευτές καταδικάζουν τη στάση των κρατών μελών, τα οποία δεν είναι διατεθειμένα να δώσουν στην ΕΕ τους απαραίτητους πόρους για να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε.

Σύνοδος Ολομέλειας  
PECH  
 

Το ΕΚ ενέκρινε βελτιωμένα μέτρα για το μελλοντικό Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας, Αλιείας και Υδατοκαλλιέργειας, διασφαλίζοντας τα βιώσιμα αλιευτικά αποθέματα και τα μέσα διαβίωσης των ψαράδων.

Σύνοδος Ολομέλειας  
ITRE  
 

Οι ευρωβουλευτές υπερψήφισαν το σύστημα πιστοποίησης κυβερνοασφάλειας της ΕΕ για προϊόντα, διαδικασίες και υπηρεσίες, εκφράζοντας βαθιά ανησυχία για την κινεζική ψηφιακή παρουσία.

Σύνοδος Ολομέλειας  
TERR  
 

Προτάσεις, για την αντιμετώπιση της ριζοσπαστικοποίησης, τη βελτίωση της ανταλλαγής δεδομένων και την υποστήριξη των θυμάτων της τρομοκρατίας παρουσίασε το ΕΚ.

Σύνοδος Ολομέλειας  
ENVI  
 

Το ΕΚ απέρριψε την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία θα οδηγούσε στο να εξαιρεθούν ορισμένες χημικές ουσίες των φυτοφαρμάκων από το να χαρακτηριστούν ως ενδοκρινικοί διαταράκτες.

Σύνοδος Ολομέλειας  
ENVI  
 

Εγκρίθηκε στην ολομέλεια την Τρίτη η αναβάθμιση του μηχανισμού πολιτικής άμυνας της ΕΕ, τα όρια του οποίου δοκιμάστηκαν το 2017 και το 2018 από πυρκαγιές, καταιγίδες και πλημμύρες.

Σύνοδος Ολομέλειας  
 

The websites and apps of public administrations, hospitals, courts and other public sector bodies will have to be made accessible to everyone, under new EU-wide rules approved by the European Parliament on Wednesday. The web accessibility directive, already agreed by Parliament and Council, should make it easier for disabled and elderly people to access data and services on the internet, e.g. to file a tax declaration, apply for an allowance, pay fees or enrol at university.

Σύνοδος Ολομέλειας  
LIBE  
 

Παρά τις συζητήσεις της ΕΕ με την Πολωνία και την Ουγγαρία δεν έχει υπάρξει σημαντική πρόοδος ως προς το σεβασμό των ιδρυτικών αρχών της ΕΕ σε αυτές τις χώρες, προειδοποιεί το Κοινοβούλιο.

Σύνοδος Ολομέλειας  
 

Λόγω των μέτρων περιορισμού του COVID-19, το ΕΚ θέσπισε προσωρινές διαδικασίες για να εκπληρώσουν οι ευρωβουλευτές τα δημοκρατικά τους δικαιώματα και τις νομοθετικές τους υποχρεώσεις.

Σύνοδος Ολομέλειας  
 

Increasing defence cooperation in the EU now depends more upon the political will to make it happen than upon legal considerations, say MEPs in a resolution approved by Parliament on Thursday. They stress that member states can and should use the treaty tools in place to build a truly common defence policy.

Σύνοδος Ολομέλειας  
ENVI  
 

Την Τετάρτη το ΕΚ κατέθεσε σχέδιο για την ενίσχυση της εμπιστοσύνης στην διαδικασία έγκρισης φυτοφαρμάκων της ΕΕ μέσω περισσότερων ελεγκτικών μηχανισμών και διαφάνειας.

Σύνοδος Ολομέλειας  
 

Το έργο της ειδικής επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις φορολογικές αποφάσεις θα συνεχιστεί στο πλαίσιο μιας νέας εξάμηνης εντολής, η οποία ξεκινά σήμερα 2 Δεκεμβρίου. Αυτό αποφάσισε με ομοφωνία η Διάσκεψη των Προέδρων και υπερψήφισε η σύνοδος ολομέλειας του ΕΚ την Τετάρτη. Οι εργασίες της επιτροπής θα επικεντρωθούν στα επιζήμια εταιρικά φορολογικά καθεστώτα και πρακτικές σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Συμπληρωματικές πληροφορίες 

Εβδομαδιαίο πρόγραμμα:Επόμενες εκδηλώσεις 

Μαΐου 2021 
Επιλογή ημέρας  
 1.  
  Συνεντεύξεις Τύπου  
  Brussels, Paul-Henri Spaak, 0A050 
 2.  
  Σύνοδος Ολομέλειας  
  Βρυξέλλες 
 3.  
  Σύνοδος Ολομέλειας  
  Βρυξέλλες 
 4. Η ατζέντα του Προέδρου  

Υπηρεσίες συνδρομητικής ενημέρωσης

Επιλέξτε τις ενημερώσεις που θέλετε να λαμβάνετε

       
 

Διαπιστεύσεις των μέσων ενημέρωσης 

Οι δημοσιογράφοι, οι φωτογράφοι και τα ραδιοτηλεοπτικά συνεργεία πρέπει να υποβάλουν αίτηση για διαπίστευση γραπτού Τύπου και/ή ειδική διαπίστευση "οπτικοακουστικών μέσων" προκειμένου να εισέρχονται και εργάζονται στους χώρους του Κοινοβουλίου.

Συχνές ερωτήσεις 

Με ποιον τρόπο εργάζονται οι βουλευτές του ΕΚ, τι μισθό λαμβάνουν και ποιες είναι οι δαπάνες τους; Για να βρείτε απαντήσεις σε αυτές και άλλες συχνές ερωτήσεις σχετικά με το έργο και τις δαπάνες λειτουργίας του Κοινοβουλίου, διαβάστε την ενότητα με "Συχνές Ερωτήσεις".

Επικοινωνία 

Η Υπηρεσία Τύπου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου διαθέτει μια ομάδα υπεύθυνων Τύπου που βοηθά τους δημοσιογράφους και τους παρέχει πληροφορίες για το έργο των επιτροπών και της ολομέλειας και τις αποφάσεις που λαμβάνονται σε αυτές.