Αίθουσα τύπου 

Φίλτρο 

Σύνοδος Ολομέλειας  
ENVI  
 

Το ΕΚ απέρριψε την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία θα οδηγούσε στο να εξαιρεθούν ορισμένες χημικές ουσίες των φυτοφαρμάκων από το να χαρακτηριστούν ως ενδοκρινικοί διαταράκτες.

Σύνοδος Ολομέλειας  
LIBE  
 

Οι ευρωβουλευτές αποφάσισαν να επιταχύνουν τη διαδικασία για το ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό, το οποίο θα καταστήσει δυνατή την ασφαλή και ελεύθερη μετακίνηση όσο διαρκεί η πανδημία.

Σύνοδος Ολομέλειας  
 

New medicine prices in the EU have risen over the past few decades, to the point of being unaffordable for many EU citizens and threatening the sustainability of national health care systems, say MEPs in a resolution voted on Thursday. To strike a better balance between EU countries’ public health interests and those of the pharmaceutical industry, it calls for measures to improve the traceability of R&D costs, public funding and marketing expenditure.

Σύνοδος Ολομέλειας  
AFET  
SEDE  
 

Το ΕΚ καταδίκασε σθεναρά τη μονομερή στρατιωτική επέμβαση της Τουρκίας στη βορειοανατολική Συρία, παροτρύνοντας την Τουρκία να αποσύρει όλες τις δυνάμεις της από το έδαφος της Συρίας.

Σύνοδος Ολομέλειας  
 

The new iteration of the EU Space Programme adopted on Tuesday will improve flagship initiatives such as Galileo, Copernicus and the European Geostationary Navigation Overlay Service (EGNOS)

Σύνοδος Ολομέλειας  
ENVI  
 

Η ΕΕ χρειάζεται να χρησιμοποιήσει τους φυσικούς πόρους αποτελεσματικότερα καθώς η αύξηση κατά 30% έως το 2030 της απόδοσης των πόρων που υπάρχουν θα μπορούσε να αυξήσει το ΑΕΠ της κατά σχεδόν 1% και να δημιουργήσει 2 εκατ. επιπλέον θέσεις εργασίας - τόνισε το ΕΚ με ψήφισμά του την Τετάρτη.

Σύνοδος Ολομέλειας  
 

Η νομοθετική πρόταση για τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού συστήματος διαχείρισης συνόρων το οποίο θα αποτελείται από τον FRONTEX και τις εθνικές αρχές διαχείρισης συνόρων εγκρίθηκε την Τετάρτη από το ΕΚ. Βάσει της νέας αυτής νομοθεσίας οι εθνικές αρχές θα συνεχίσουν να διαχειρίζονται τα σύνορά τους, αλλά εάν βρεθούν υπό πίεση θα μπορούν πλέον να ζητούν από τη νέα Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή και Ακτοφυλακή να αναπτύσσει επιπρόσθετες ομάδες ταχείας επέμβασης.

Σύνοδος Ολομέλειας  
 

Το ΕΚ έδωσε σήμερα το πράσινο φως για την ένταξη της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας στο χώρο Σένγκεν. Οι ευρωβουλευτές υποστήριξαν ότι οι δύο αυτές χώρες πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις, βάσει των εκθέσεων αξιολόγησης, ενώ τόνισαν ότι το ΕΚ πρέπει να ενημερώνεται σχετικά με τα πρόσθετα μέτρα που θα ληφθούν στην περιοχή μεταξύ Βουλγαρίας, Τουρκίας και Ελλάδας για την αντιμετώπιση ενδεχόμενης αύξησης των μεταναστευτικών ροών.

Σύνοδος Ολομέλειας  
EMPL  
 

Οι ευρωβουλευτές ενέκριναν ελάχιστα δικαιώματα για τους εργαζόμενους κατά παραγγελία, βάσει δελτίου ή σε δουλειές πλατφόρμας (π.χ. Uber ή Deliveroo) σε ψηφοφορία την Τρίτη.

Σύνοδος Ολομέλειας  
LIBE  
 

Παρά τις συζητήσεις της ΕΕ με την Πολωνία και την Ουγγαρία δεν έχει υπάρξει σημαντική πρόοδος ως προς το σεβασμό των ιδρυτικών αρχών της ΕΕ σε αυτές τις χώρες, προειδοποιεί το Κοινοβούλιο.

Συμπληρωματικές πληροφορίες 

Εβδομαδιαίο πρόγραμμα:Επόμενες εκδηλώσεις 

Μαΐου 2022 
Επιλογή ημέρας  
 1.  
  Συνεντεύξεις Τύπου  
 2. Αντιπροσωπείες  
 3. Αντιπροσωπείες  
 4. Αντιπροσωπείες  
 5. Αντιπροσωπείες  
 6. Αντιπροσωπείες  
 7. Αντιπροσωπείες  
 8. Αντιπροσωπείες  
 9. Αντιπροσωπείες  
 10. Αντιπροσωπείες  
 11. Αντιπροσωπείες  
 12. Αντιπροσωπείες  
 13. Αντιπροσωπείες  
 14. Αντιπροσωπείες  
 15. Αντιπροσωπείες  
 16. Αντιπροσωπείες  
 17. Αντιπροσωπείες  
 18. Αντιπροσωπείες  
 19. Αντιπροσωπείες  
 20. Αντιπροσωπείες  
 21. Αντιπροσωπείες  
 22. Η ατζέντα του Προέδρου  

Υπηρεσίες συνδρομητικής ενημέρωσης

Επιλέξτε τις ενημερώσεις που θέλετε να λαμβάνετε

       
 

Διαπιστεύσεις των μέσων ενημέρωσης 

Οι δημοσιογράφοι, οι φωτογράφοι και τα ραδιοτηλεοπτικά συνεργεία πρέπει να υποβάλουν αίτηση για διαπίστευση γραπτού Τύπου και/ή ειδική διαπίστευση "οπτικοακουστικών μέσων" προκειμένου να εισέρχονται και εργάζονται στους χώρους του Κοινοβουλίου.

Συχνές ερωτήσεις 

Με ποιον τρόπο εργάζονται οι βουλευτές του ΕΚ, τι μισθό λαμβάνουν και ποιες είναι οι δαπάνες τους; Για να βρείτε απαντήσεις σε αυτές και άλλες συχνές ερωτήσεις σχετικά με το έργο και τις δαπάνες λειτουργίας του Κοινοβουλίου, διαβάστε την ενότητα με "Συχνές Ερωτήσεις".

Επικοινωνία 

Η Υπηρεσία Τύπου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου διαθέτει μια ομάδα υπεύθυνων Τύπου που βοηθά τους δημοσιογράφους και τους παρέχει πληροφορίες για το έργο των επιτροπών και της ολομέλειας και τις αποφάσεις που λαμβάνονται σε αυτές.