Vammaisten henkilöiden esteetön pääsy Euroopan parlamenttiin 

Vuosien mittaan vammaisten parlamentin jäsenten, henkilöstön ja vierailijoiden esteetöntä pääsyä parlamenttiin on parannettu usein tavoin. Kaikissa uusissa hankkeissa, joilla rakennuksia laajennetaan, uudistetaan tai muutetaan, on ehdottomasti taattava alusta alkaen täysi esteettömyys vammaisten käyttäjien kannalta.


Kaikissa parlamentin rakennuksissa on vähintään yksi sisäänkäynti, jonka kautta on esteetön pääsy pyörätuolilla. Kaikissa kolmessa kaupungissa, joissa Euroopan parlamentilla on toimipaikka (Bryssel, Strasbourg ja Luxemburg), pysäköintihalleihin on varattu paikkoja vammaisille autoilijoille ja kahviloissa on pöydät ja kassat, joita pyörätuolilla liikkuvat voivat käyttää. Avustajakoiran saa tuoda parlamentin tiloihin.

Esteetön Euroopan parlamentti © Euroopan parlamentti  

Esteettömien tilojen lisäksi parlamentin digitaalisten palvelujen saavutettavuus on jatkuvasti parantunut viime vuosien aikana, ja pyynnöstä saatavilla olevien avustavien teknologioiden määrä on kasvanut. Kuulovammaisten käyttöön on tarjolla induktiosilmukoita, ja viittomakielen tulkkeja voidaan pyytää etukäteen. Näkövammaisille on tarjolla erilaisia avustavia teknologioita, kuten pistekirjoitus ja näytöt, lukemista helpottavat apuvälineet ja ruudunlukuohjelmat.


Julkisen sektorin elinten verkkosivustojen saavutettavuudesta annetun EU:n direktiivin mukaisesti parlamentin verkkosivut on mukautettu siten, että niissä noudatetaan verkon sisällön saavutettavuutta koskevan aloitteen (web accessibility initiative, WAI) suuntaviivoja. Verkkosivuja on selkeytetty, niistä on tehty helpommin selattavia ja niiden sisältö pysyy samana, kun niitä luetaan ruudunlukuohjelmalla. Multimediasisältö on myös tehty helpommin katsottavaksi lisäämällä tekstityksiä ja transkriptioita.