Euroopan historian talo 

Euroopan historian talo: ainoa laatuaan  

Euroopan historian talo avasi ovensa ensimmäistä kertaa Brysselissä toukokuussa 2017. Se on museo, jossa vierailijat voivat oppia lisää Euroopan historiasta ja pohtia sen merkitystä nykypäivälle.


Pysyvän näyttelyn pääpaino on koko Euroopan 1900-luvun historiassa ja yhdentymisen historiassa. Asioita tarkastellaan laajasta näkökulmasta kooten yhteen eurooppalaisten erilaisia kokemuksista koko maanosan alueelta. Euroopan historian talossa järjestetään myös vaihtuvia näyttelyjä.

Pysyvän näyttelyn sisällön on koonnut monitieteinen akateeminen hankeryhmä, johon kuuluu historioitsijoita sekä museo- ja opetusalan ja hallinnon asiantuntijoita 18 eri EU-maasta. Kansainvälisesti arvostetuista historioitsijoista ja museoalan ammattilaisista koostuva korkean tason neuvoa-antava toimikunta (tieteellinen toimikunta) varmistaa näyttelyjen tieteellisen paikkansapitävyyden ja relevanssin.

Sisäänkäynti Euroopan historian taloon on maksuton ja kaikille avoin.


Hankkeen kustannukset ovat noin 52,4 miljoonaa euroa. Summaan sisältyvät Eastman-rakennuksen muutos-, laajennus- ja kunnostustyöt sekä pysyvän näyttelyn ja ensimmäisen vaihtuvan näyttelyn kokoaminen.


Vuonna 2020 Euroopan historian talo voitti saksalaisen suunnittelupalkinnon (German Design Awards) innovatiivisesta arkkitehtuuristaan (Excellence in Architecture).