EU-asiat 

Tämän kategorian tuotteet 

Eurooppa on kohdannut suuria haasteita viimeisten kuuden kuukauden aikana, mutta katse on silti tulevaisuudessa ja pitkän aikavälin ratkaisuihin panostamisessa. COVID-19-epidemian vaikutusten torjumiseksi EU julkaisi ennennäkemättömän rahoituspaketin ihmisten, työpaikkojen ja tutkimuksen tukemiseksi. Ilmastohätätilan kohtaamiseksi parlamentti jatkoi taistelua vihreämmän politiikan ja entistä kunnianhimoisempien tavoitteiden puolesta.        

EU-asiat 
 

Vuoden 2020 ensimmäisellä puoliskolla parlamentti etsi niin kansalaisten, talouden kuin ilmastonkin kannalta kestäviä ratkaisuita koronaviruskriisiin.

Euroopan parlamentin rakennus Brysselissä        

EU-asiat 
 

Puhemies David Sassoli selvittää parlamentin kannan EU:n tulevaan pitkän aikavälin budjettiin perjantaisessa EU-huippukokouksessa.

Heinäkuun 2020 täysistunto järjestettiin Brysselissä        

EU-asiat 
 

Mepit keskustelivat Saksan EU-puheenjohtajuuden tavoitteista sekä EU:n roolista kansanterveyden edistämisessä ja hyväksyivät uudet tieliikennesäännöt.

Heinäkuun täysistunnossa europarlamentaarikot keskustelevat elvytyksestä ja pitkän aikavälin talousarviosta. He äänestävät liikenteenharjoittajia koskevista reilummista säännöistä ja vaativat integroitua EU:n kansanterveysstrategiaa.        

EU-asiat 
 

Liittokansleri Angela Merkel keskustelee meppien kanssa Saksan puheenjohtajuuskauden painopisteistä heinäkuun täysistunnossa.

Euroopan parlamentin rakennus Brysselissä        

EU-asiat 
 

Parlamentin valiokunnissa käsitellään tällä viikolla muun muassa koronarokotteen kehittämistä, EU:n tulevaa kemikaalistrategiaa sekä tukea pakolaisille.

Saksalaismeppi Pierrette Herzberger-Fofana (keskellä) kertoi täysistunnon aluksi kokemuksiaan poliisiväkivallasta. Toiset mepit antavat aplodit puheenvuoron päätteeksi.        

EU-asiat 
 

Mepit tuomitsivat rasismin ja poliisiväkivallan ja vaativat edistystä neuvotteluissa EU:n ja Britannian suhteista sekä EU-budjetista kesäkuun täysistunnossa.

EU-lippu ja EU-maiden lippuja        

EU-asiat 
 

Mepit ovat ottaneet johtoaseman keskustelussa siitä, miten EU:n tulisi vastata ajankohtaisiin haasteisiin, kuten maahanmuuttoon tai ilmastokriisiin.