Snapchat: Uusi näkökulma eurooppalaiseen politiikkaan 

 
 
Seuraa Euroopan parlamenttia Snapchatissa.  

Vuonna 2011 aloittanut Snapchat kasvaa nopeasti. Yli 100 miljoonaa ihmistä käyttää sitä päivittäin vaihtaakseen tarinoita kaveriensa kanssa ja seuratakseen maailman tapahtumia. Kolmasosa käyttäjistä asuu Euroopassa, ja toukokuussa 2015 parlamentti avasi oman tilin antaakseen heille mahdollisuuden seurata eurooppalaista politiikkaa. Jo yli 15 000 henkilöä seuraa meitä Snapchatissä - jatka lukemista niin saat tietää, kannattaisiko sinunkin.

Snapchatin perusviestintää ovat kuvat ja videot, joissa on mukana lyhyt teksti, emojeita tai filttereitä. Suurin osa käyttäjistä on alle 30-vuotiaita, eli Snapchatin käyttäjäkunta on nuorempaa kuin monella muulla sosiaalisella medialla.


Mitä parlamentti tekee Snapchatissä?


Parlamentti julkaisee pääasiassa tarinoita, jotka koostuvat kuvista, enintään 10 sekuntia pitkistä videoista ja tekstistä. Niillä pyritään tuomaan parlamentin päivittäinen toiminta lähemmäs kansalaisia. Miltä parlamentin sisällä näyttää kiireisenä päivänä? Miltä kuulostaa, kun täysistunto alkaa?


Ota meihin yhteyttä


Snapchatin kautta voit aloittaa keskustelun parlamentin kanssa. Joka päivä saamme kuvia, videoita ja kysymyksiä eri puolilta Eurooppaa - ja valtaosaan viesteistä myös vastataan.


Seuraa meitä Snapchatissä

Jos haluat seurata parlamenttia, etsi nimellä "europarl" tai skannaa oheinen kummituskuva.


Jos sinulla on Snapchat ja jos olet vierailulla Euroopan parlamentissa Brysselissä tai Strasbourgissa, voit myös lisätä geofiltterin kuvaasi. Geofiltteri on parlamentin kuva, joka lisätään omaan kuvaasi ja jonka avulla voit näyttää käyneesi parlamentissa.


Artikkeli julkaistiin ensimmäisen kerran 6.11.2015.