David Sassoli on valittu parlamentin puhemieheksi 

Päivitetty: 
 
Luotu:   
 

Italialainen sosialistimeppi David Sassoli valittiin Euroopan parlamentin puhemieheksi 3. heinäkuuta kahden äänestyskierroksen jälkeen.

David Sassoli, 63, sai 345 ääntä kaikista parlamentin puhemiesvaalin toisella äänestyskierroksella annetuista hyväksytyistä 667 äänestä. Sassoli on entinen tv-toimittaja ja Euroopan parlamentin jäsen vuodesta 2009 alkaen.

Ennen äänestystä pitämässään puheenvuorossa Sassoli totesi, että toukokuun EU-vaaleissa äänensä antoivat myös monet uudet äänestäjät, ja painotti parlamentin velvollisuutta näitä kansalaisia kohtaan. ”He äänestivät meidän luottamustehtävään, koska uskovat instituutioomme ja demokratiaan ja vapaisiin vaaleihin. Emme voi pettää heidän luottamustaan.”

”Tulevan vaalikauden aikana meidän on oltava edelläkävijöitä. Meidän täytyy johtaa muutosta, vahvistaa ja modernisoida Eurooppaa,” hän sanoi.

David Sassoli  

Parlamentti valitsi keskiviikkona  myös 14 varapuhemiestä. Uudet varapuhemiehet edustavat 10 maata ja kuutta poliittista ryhmää. Suomalaismepeistä varapuhemieheksi valittiin Heidi Hautala (Greens/EFA, vihr.).