Näin seuraat vuoden 2021 keskustelua EU:n tilasta 

Päivitetty: 
 
Luotu:   
 

Keskiviikkona 15. syyskuuta käytävässä keskustelussa EU:n tilasta arvioidaan menneitä saavutuksia ja tulevia suunnitelmia. Näin seuraat tilaisuutta.

Mikä on keskustelu EU:n tilasta?

Keskustelu Euroopan unionin tilasta käydään joka vuosi syyskuussa, jolloin Euroopan komission puheenjohtaja saapuu Euroopan parlamenttiin keskustelemaan parlamentin jäsenten kanssa komission toimista menneen vuoden aikana, sen aikeista tulevalle vuodelle ja sen tulevaisuuden visiosta.

Keskustelu tarjoaa mahdollisuuden parlamentille, joka on EU:n ainoa suoralla vaalilla valittu toimielin, valvoa komissiota. Mepit arvioivat komission toimia ja varmistavat, että eurooppalaisten keskeisiin huolenaiheisiin vastataan.

Miksi vuoden 2021 keskustelu EU:n tilasta on tärkeä?

Komission puheenjohtaja Ursula von der Leyenin viime vuonna esittelemät prioriteetit ovat yhä tärkeitä: EU jatkaa yhä ponnisteluita koronaviruspandemian taltuttamiseksi ja talouden elvyttämiseksi sekä toteuttaa keskeisiä ohjelmiaan, kuten vihreän kehityksen ohjelmaa ja digitaalista strategiaa.

Miten seurata ja osallistua keskusteluun?

Keskustelu lähetetään suorana lähetyksenä parlamentin verkkosivuilla keskiviikkona 15. syyskuuta kello 10 (Suomen aikaa) alkaen. Tulkkaus on järjestetty kaikille EU:n 24 viralliselle kielelle. Kielen voi vaihtaa ikkunan oikeasta yläkulmasta. Parlamentti ja komissio lähettävät keskustelun myös Facebookissa.

Voit osallistua keskusteluun myös muilla sosiaalisen median kanavillamme Twitterissä, LinkedInissä ja Instagramissa. Muista käyttää tunnistetta #SOTEU.

Kuvia ja videoita keskustelusta löydät parlamentin multimediakeskuksen sivuilta.

Meppien reaktioita voit seurata heidän sosiaalisen median kanavillaan parlamentin Newshubin välityksellä.