Covid-19: varo huijauksia ja sopimattomia käytäntöjä verkossa  

 
 
©Ngampol/Adobe Stock  

Koska jotkut myyjät hyödyntävät verkossa koronavirusepidemiaan liittyviä pelkoja ja kauppaavat valheellisia parannusmenetelmiä tai nostavat hintoja, EU:n on ryhdyttävä toimenpiteisiin.

Verkkokauppa kukoistaa, kun monet pysyvät kotona omaehtoisessa karanteenissa ja välttävät sosiaalista kanssakäymistä. Pyrkiessämme suojelemaan itseämme ja perheitämme virukselta jotkut kauppiaat hyödyntävät tätä ahdistavaa tilannetta myydäkseen korkeaan hintaan valheellisia parannusmenetelmiä tai tuotteita, jotka väitteiden mukaan ehkäisevät tartunnan.


Virheellisiä väitteitä voidaan esittää aina hengityssuojaimista ja päähineistä lääkkeisiin ja käsien desinfiointiaineisiin, joiden merkinnöissä ilmoitetaan virheellisesti ”ainoa parannuskeino koronavirusta vastaan” tai ”ainoa suoja koronavirusta vastaan” ja joita myydään usein monta kertaa niiden todellista arvoa kalliimmalla hinnalla. Kaupustelijat käyttävät usein myös muita keinoja kuten virheellisiä väitteitä, joiden mukaan tuotteita on niukalti, painostaakseen kuluttajia ostamaan.


Mitä pitää varoa

On olemassa tiettyjä paljastavia seikkoja, joita on varottava. Mikäli näet joitakin seuraavista alla luetelluista väitteistä, ole varovainen:


  • Suorat tai epäsuorat väitteet, joiden mukaan tuote voi estää tai parantaa covid-19-tartunnan.
  • Epävirallisten lähteiden, esimerkiksi itseään lääkäreinä pitävien henkilöiden käyttäminen väitteiden tukena.
  • Hallitusten viranomaisten, virallisten asiantuntijoiden tai kansainvälisten laitosten nimien tai logojen käyttäminen väitettyinä tukijoina ilman hyperlinkkejä tai viittauksia virallisiin asiakirjoihin.
  • Väitteet, joiden mukaan tuote ”on ainoa tällä hetkellä saatavilla oleva”, ”myydään hetkessä loppuun” jne.
  • Yleisluontoiset väitteet, kuten ”markkinoiden halvin”, ”ainoa tuote, joka voi parantaa covid-19-tartunnan” jne.
  • Tuotteiden kohtuuttoman korkea hinta johtuu niiden väitetystä parannuskyvystä.

Mikäli törmäät perusteettomiin tai harhaanjohtaviin väitteisiin verkkoalustalla, käytä verkkoalustan ylläpitäjän verkkotyökalua asiasta ilmoittamiseen. Ota huomioon, että joskus ystävä tai perheenjäsen, jota on johdettu harhaan ja joka luulee auttavansa sinua, on voinut vilpittömästi jakaa tietoja verkossa.


Etsi aina luotettavia koronavirusta käsitteleviä tietolähteitä, joita ovat kansalliset hallitukset, terveysviranomaiset tai kansainväliset organisaatiot, kuten Maailman terveysjärjestö.

Mitä EU tekee

Komissio ja jäsenmaiden kuluttajansuojaviranomaiset ovat puuttuneet koronavirusepidemiaa ympäröiviin verkkopetoksiin useilla yhteisillä toimilla. 20. maaliskuuta 2020 kuluttajansuojaviranomaiset julkaisivat yhteisen tiedotteen yleisimmistä verkkohuijauksista ja sopimattomista käytännöistä auttaakseen verkkoalustoja havaitsemaan tällaiset laittomat käytännöt helpommin, poistamaan ne alustoiltaan ja estämään uusien ilmestyminen.

23. maaliskuuta 2020 oikeus- ja kuluttaja-asioista vastaava komission jäsen Didier Reynders kirjoitti useille verkkoalustoille, sosiaalisen median alustoille, hakukoneiden tarjoajille ja verkossa toimiville markkinapaikoille ja vaati niitä tekemään yhteistyötä koronaviruksen valheellisten parannuskeinojen kaltaisten huijausten poistamisessa alustoiltaan.


Tuotteesta saataviin hyötyihin tai odotettuihin tuloksiin liittyvä kuluttajien harhaanjohtaminen väittämällä, että tuote voi parantaa sairauden tai että sitä on saatavilla vain rajoitetun ajan, on kielletty EU:ssa sopimattomia kaupallisia menettelyjä koskevan direktiivin ansiosta. Kaikki myyjän esittämät väitteet, joiden mukaan tuote voi parantaa sairauden, on näytettävä toteen. EU:ssa toimivia verkkoalustojen ylläpitäjiä, jotka saavat tiedon verkkoalustallaan harjoitettavasta laittomasta toiminnasta, velvoitetaan puuttumaan siihen.


Euroopan parlamentti on myös sitoutunut suojelemaan EU:n kansalaisia, kun he ovat verkossa.

Parlamentti tekee töitä mm. roaming-maksujen, verkkokaupan ja geoblokkauksen saralla.