
Ilmastonmuutoksen hillitseminen on keskeinen aihe parlamentin agendalla. Kokosimme yhteen faktoja ilmastonmuutoksesta ja EU:n toimista sitä vastaan.
Ilmastonmuutoksen hillitseminen on keskeinen aihe parlamentin agendalla. Kokosimme yhteen faktoja ilmastonmuutoksesta ja EU:n toimista sitä vastaan.
Vihreän kehityksen ohjelma on EU:n vastaus käynnissä olevaan ilmastokriisiin. Lue lisää tästä ilmastoneutraalin Euroopan etenemissuunnitelmasta.
Miten Euroopassa aiotaan rahoittaa kunnianhimoisia ilmastotoimia ja tukea niitä alueita, jotka kärsivät eniten siirtymästä vihreään talouteen?
Euroopan ilmastolain myötä EU sitoutuu olemaan hiilineutraali vuoteen 2050 mennessä. Mitä tämä tarkoittaa käytännössä?
Vähemmän saastuttavaan talousmalliin siirtyminen vaatii valtavia investointeja. EU haluaa houkutella yksityistä rahaa tukemaan julkisia investointeja.
Ilmastonmuutoksen ehkäiseminen ja energiaturvan takaaminen ovat tärkeitä EU:lle. Lue, miten mepit haluavat lisätä energiatehokkuutta ja uusiutuvaa energiaa.
Mepit toteavat päätöslauselmassaan, että EU:n pitää sitoutua YK:n ilmastokokouksessa kasvihuonekaasujen nollanettopäästöihin vuoteen 2050 mennessä.
EU on tehnyt pitkän aikavälin ilmastotavoitteita - unionin pyrkimys olla ilmastoneutraali vuoteen 2050 mennessä on laillisesti sitova.
Vauhdittaakseen siirtymää kohti ympäristöystävällisempiä investointeja EU luo yhteiset säännöt kestävän rahoituksen määrittelemiseksi.
Mitkä ovat EU:n tämän vuosikymmenen ympäristötavoitteet? Mitä niiden saavuttamiseksi pitää tehdä?
Mitä Euroopan unioni on tehnyt vähentääkseen hiilidioksidipäästöjään eri aloilla ja estääkseen ilmastonmuutosta? Lue alta kooste EU:n toimista.
Parlamentti haluaa kunnianhimoiset hiilitullit tuontituotteille. Tavoitteena on, etteivät yritykset siirtäisi tuotantoaan löyhempien päästörajoitusten maihin.
EU:n päästökauppajärjestelmän tavoitteena on teollisuuden hiilidioksidipäästöjen vähentäminen. Miten järjestelmä toimii ja miksi sitä on uudistettava?
Taakanjakoasetuksessa asetetaan kansalliset tavoitteet kasvihuonekaasupäästöjen leikkaamiseksi, jotta EU voi saavuttaa hiilineutraaliuden vuoteen 2050 mennessä.
EU haluaa käyttää metsien kykyä sitoa kasvihuonekaasupäästöjä ilmastonmuutoksen vastaisessa taistelussa. Katso lisää infografiikoista.
Parlamentti ehdottaa tiukempia päästörajoituksia henkilö- ja pakettiautoille, jotta tieliikenteen päästöt EU:ssa saadaan nollaan vuoteen 2035 mennessä.
Siirtymä ilmastoneutraaliuteen tarkoittaa valtavaa muutosta hiilestä riippuvaisilla alueilla. Lue, miten oikeudenmukaisen siirtymän rahasto auttaa niitä.
EU haluaa oikeudenmukaisen energiasiirtymän. Lue, miten sosiaalinen ilmastorahasto pyrkii auttamaan niitä, jotka ovat eniten alttiita energiaköyhyydelle.
Lue vetyenergian hyödyistä ja siitä, miten EU haluaa hyödyntää sitä mahdollisimman paljon vihreän siirtymän tukena.
Laivojen ja lentokoneiden päästöt kasvavat edelleen, vaikka EU pyrkii ilmastoneutraaliuteen vuoteen 2050 mennessä. Lue EU:n toimista ongelman ratkaisemiseksi.
Kokosimme yhteen keskeisiä tietoja ilmastonmuutoksesta Euroopassa: alueelliset vaikutukset, suurimmat saastuttajat, päästöjen vähennys ja paljon muuta.
Katso infografiikastamme, kuinka paljon eri EU-maat ja toimialat aiheuttavat kasvihuonekaasupäästöjä sekä mitkä maat ovat maailman suurimpia saastuttajia.
Ilmastonmuutoksen torjunta on maailmanlaajuinen haaste. Tutustu tärkeimpiin saavutuksiin ja aloitteisiin infografiikassa.
Ilmastonmuutos vaikuttaa jo nyt laajasti ihmisten terveyteen, ympäristöön ja talouteen kaikkialla Euroopassa. Katso kartasta vaikutukset omaan alueeseesi.
Kansainvälisen lento- ja laivaliikenteen kasvihuonekaasupäästöt ovat kasvaneet reilusti viimeisten 30 vuoden aikana. Katso lisää tietoa infografiikastamme.
Kuinka paljon hiilidioksidipäästöjä autoliikenne tuottaa? Entä ovatko sähköautot todella ympäristöystävällisempiä? Katso infografiikastamme.
Tuoreen eurobarometrin mukaan Euroopan parlamentin pitäisi asettaa ilmastonmuutoksen torjunta etusijalle.
EU on saavuttanut tavoitteensa kasvihuonekaasupäästöjen vähentämisestä vuoteen 2020 mennessä. Lue artikkelista lisää päästövähennyksistä.
Metsien kestävä hoito ja suojeleminen on keskeistä ilmastonmuutoksen torjunnassa. Lue, miten parlamentti haluaa edistää metsien hyvinvointia.
Miljoona lajia maailman kaikkiaan kahdeksasta miljoonasta on uhanalaisia. Katso infografiikasta, mitkä eurooppalaiset lajit ovat vaarassa kadota.
EU haluaa suojella uhanalaisia lajeja ja ihmiselämää torjumalla Euroopan luontokatoa. Katso videoltamme lisää.
EU:n kestävän ruoantuotannon strategia pyrkii suojelemaan ympäristöä sekä takaamaan terveellistä ruokaa kaikille ja toimeentulon viljelijöille.