Ilmastonmuutos 
Eurooppalaisia toimia ilmastonmuutosta vastaan 

Yhteiskunta  Päivitetty: 
 
Luotu:   

Euroopan parlamentti tekee töitä vähentääkseen EU:n kasvihuonekaasupäästöjä ja taistellakseen ilmastonmuutosta vastaan. Lue lisää.

Artikkelit 

Wind turbine being repaired, assisted by crane and elevator        
Lehdistötiedote 

Lehdistötiedote 

Mepit tukevat Euroopan vihreän kehityksen ohjelmaa, mutta huomauttavat suunnitelmaan liittyvän haasteita, kuten tarpeen oikeudenmukaiselle siirtymälle ja korkeille välitavoitteille.

Climate change concept © 123RF/European Union–EP        
Lehdistötiedote 

Lehdistötiedote 

Mepit toteavat päätöslauselmassaan, että EU:n pitää sitoutua YK:n ilmastokokouksessa kasvihuonekaasujen nollanettopäästöihin vuoteen 2050 mennessä.

Videot 

Artikkelit 

EU päivittää päästökauppajärjestelmäänsä        

EU:n päästökauppajärjestelmän tavoitteena on teollisuuden hiilidioksidipäästöjen vähentäminen. Miten järjestelmä toimii ja miksi sitä on uudistettava?

Taakanjakoasetus edistää EU:n kunnianhimoisia ilmastotavoitteita        

Taakanjakoasetuksessa vahvistetaan päästöjen vähentämistä koskevat kansalliset tavoitteet, jotka auttavat EU:ta täyttämään Pariisin sopimuksen mukaiset sitoumuksensa.

Parlamentti haluaa vähentää liikenteen päästöjä ja lisätä sähköautojen määrää. ©APimages/Euroopan unioni-EP        

Parlamentti hyväksyi ehdotuksen vähentää autojen päästöjä ja lisätä sähköautojen määrää liikenteessä. Lue, mistä uudistuksessa on kyse.

Uusiutuva energia, kuten tuulivoima, on yksi vihreistä investointikohteista.        

Vähemmän saastuttavaan talousmalliin siirtyminen vaatii valtavia investointeja. EU haluaa houkutella yksityistä rahaa tukemaan julkisia investointeja.

Videot 

       
(Videon kesto:) 

Artikkelit 

Ilmastonmuutoksen vaikutukset eri alueisiin Euroopassa        

Ilmastonmuutos vaikuttaa jo nyt laajasti ihmisten terveyteen, ympäristöön ja talouteen kaikkialla Euroopassa. Katso kartasta vaikutukset omaan alueeseesi.